Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΓΙΑ TO ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ..ΦΑΝΤΑΣΜΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΓΙΑ TO ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ..ΦΑΝΤΑΣΜΑ

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ η λειτουργία του ΙΚΑ Κυπαρισσίας που έστειλε απάντηση για την περιπέτεια συνταξιούχου και τον εξυπηρέτησε αποτελεσματικά. Το δημοσίευμα φυσικά αφορούσε την κεντρική διαχείριση των ταμείων ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση και από ότι φαίνεται αποτελεί θέμα προβληματισμού σύμφωνα με το υπουργείο. Η απάντηση από το τοπικό ίδρυμα:
Με αφορμή δημοσίευμά σας στις 9/7/2016 με τίτλο «Το ΙΚΑ θεωρούσε συνταξιούχο από την Τριφυλία νεκρό επί 2 χρόνια για την επικουρική σύνταξη αλλά πλήρωνε κανονικά την κύρια σύνταξη», η Διοίκηση του Ιδρύματος επιθυμεί να γνωστοποιήσει τα εξής:
Ο συνταξιούχος είναι δικαιούχος κύριας σύνταξης λόγω γήρατος από τον ΟΣΕ και επικουρικής από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Στο πλαίσιο ταυτοποίησης των στοιχείων ΑΜΚΑ και ΑΦΜ των συνταξιούχων, ώστε να πιστοποιείται ότι δεν έχουν επέλθει μεταβολές στα στοιχεία που διαθέτει, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ενημέρωσε τον εν λόγω συνταξιούχο -με προσωπική επιστολή- ότι έπρεπε να μεταβεί στο ΙΚΑ Κυπαρισσίας προς επιβεβαίωση των ανωτέρω στοιχείων.
Η επιστολή αυτή αγνοήθηκε από τον συνταξιούχο με αποτέλεσμα να διακοπεί η επικουρική του σύνταξη.
Ο συνταξιούχος μετέβη στο ΙΚΑ Κυπαρισσίας στις 4/8/2015 για να τακτοποιήσει το θέμα της ταυτοποίησης των στοιχείων του σχεδόν δύο (2) χρόνια μετά από την ημερομηνία επίδοσης της σχετικής πρόσκλησης από τις υπηρεσίες του Ιδρύματος.
Σημειώνεται ότι άμεσα,  μετά την επιβεβαίωση των στοιχείων ΑΜΚΑ και ΑΦΜ του συνταξιούχου, καταβλήθηκαν σε αυτόν το σύνολο των οφειλόμενων ποσών της επικουρικής του σύνταξης από 1/10/2013 και εντεύθεν.
Συνεπώς, η διακοπή καταβολής της επικουρικής σύνταξης του ανωτέρω συνταξιούχου για το χρονικό διάστημα των δύο (2) ετών δεν οφείλεται σε λάθη ή παραλείψεις εκ μέρους των υπηρεσιών του Ιδρύματος.
Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για την πρόληψη τυχόν παραβατικών συμπεριφορών με στόχο να απολαμβάνουν των παροχών/συντάξεων του ΙΚΑ οι πραγματικοί δικαιούχοι.
Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΡΙΝΗ
ΣΧΟΛΙΟ ΣΥNTAΚΤΗ: H απάντηση φυσικά αναφέρει την επίλυση του προβλήματος και στο ρεπορτάζ δεν αποδόθηκαν ευθύνες στην άριστη υπηρεσία που παρέχει το ΙΚΑ Κυπαρισσίας που ενδιαφέρεται να εξυπηρετήσει το κοινό, αλλά αφορούσε όπως αναφέραμε τις κεντρικές υπηρεσίες καθώς δεν γίνεται διασταύρωση στοιχείων μεταξύ των ασφαλιστικών ταμείων και πολλές φορές υπάρχει η κακοδιαμονία της γραφειοκρατίας...
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages