ΛΑΙΚΗ ΟΡΓΗ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ Α.Τ.-ΖΗΤΟΥΝ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΧΙΑ ΛΟΓΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

ΛΑΙΚΗ ΟΡΓΗ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ Α.Τ.-ΖΗΤΟΥΝ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΧΙΑ ΛΟΓΙΑ

«Στην πυρά» έριξαν τον “Καλλικράτη”, τον Δήμο Τριφυλίας, τον βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τους πολιτικούς της Μεσσηνίας, προχθές το βράδυ στα Φιλιατρά, σε συνάντηση – σύσκεψη για το προωθούμενο «λουκέτο» στο Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών.
Μετά την πυρά, τους αφορισμούς και τα αναθέματα, συναποφάσισαν, στη σύσκεψη από την οποία, ωστόσο, απουσίαζαν οι κάτοικοι της περιοχής – παρόντες ήταν λιγοστοί εκπρόσωποι φορέων- να επισκεφθεί Συντονιστική Επιτροπή τον αρμόδιο υπουργό, να διοργανώσουν συλλαλητήριο, να ανεβάσουν πανό, να πετάξουν φέιγ βολάν και να διαμαρτυρηθούν για να μην κλείσει το Α.Τ. Φιλιατρών. Στη συνάντηση – σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε η Συντονιστική την οποία απαρτίζουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δ.Ε. Φιλιατρών και το τοπικό συμβούλιο της Δ.Κ. Φιλιατρών, αν και είχαν προσκληθεί ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας και οι πέντε βουλευτές Μεσσηνίας, παρών ήταν μόνο ο βουλευτής της Χ.Α., Δημήτρης Κουκούτσης.
Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δ.Κ. Φιλιατρών, Χαράλαμπος Καναλουπίτης, σημείωσε πως, « η συνάντηση γίνεται επειδή μετά από τόσες διαμαρτυρίες, δυστυχώς, δεν ακουστήκαμε πουθενά και εξακολουθούν να θέλουν να κλείσουν το Τμήμα στην πόλη…». Παίρνοντας το λόγο, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας σημείωσε πως, «από την προηγούμενη φορά που είχαμε συναντηθεί εδώ και είχαμε δηλώσει, με όλη τη θέληση της ψυχής μας, τη βούλησή μας να μη βάλουνε χέρι στα τμήματα τα αστυνομικά που υπάρχουνε στον Δήμο Τριφυλίας, μιας και όλα τα τεκμήρια και τα στοιχεία ζωής που υπάρχουν μες στις κοινωνίες αυτές επιβάλλουν μια αυξημένη αστυνόμευση και ουσιαστικά είχαμε ταυτίσει την κάθοδο της σημαίας της αστυνομίας απ’ τα Α.Τ. των Φιλιατρών και του Κοπανακίου, αλλά και από οποιαδήποτε άλλη πόλη του Δήμου Τριφυλίας, σαν μια έκπτωση στο αίσθημα ασφάλειας που έχουν και που απαιτούν οι πολίτες, όπως και η αποχώρηση της αστυνομίας από τις πόλεις φέρνει ένα έλλειμμα ασφάλειας» και ανέφερε πως το Δ.Σ. Τριφυλίας έχει πάρει αποφάσεις, έχει εκδώσει ψηφίσματα και έχει πάρει θέσεις τις οποίες έχει κάνει γνωστές. «Στη γιορτή του Αγίου Πνεύματος στην Κυπαρισσία, προκαλέσαμε το βουλευτή της κυβερνώσας παράταξης να κάνει δήλωση για τα Α.Τ. και εκεί γνωρίζετε όλοι τι δήλωσε ο κ. Κωνσταντινέας…», σημείωσε ο κ. Κατσίβελας και τόνισε πως, «πιστεύω ότι είμαστε στο σημείο μηδέν. Οφείλουμε και πρέπει να κινητοποιήσουμε την κοινωνία γιατί άλλος τρόπος δεν ακούγεται…». Επίσης, αναφέρθηκε στο έγγραφο που πήγε στον Δήμο Τριφυλίας για τον «Αστυνόμο της Πόλης», ο οποίος θα υπάρχει σε ένα χώρο στο Δημοτικό Κατάστημα για κάποιες υπηρεσίες και καταληκτικά επανέλαβε ότι η κοινωνία πρέπει να αντιδράσει περισσότερο.
Ο βουλευτής Μεσσηνίας της Χ.Α., Δημήτρης Κουκούτσης, ενημέρωσε πως η ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας με προσωπικό έγινε μόνο για τους θερινούς μήνες, όπως του έχει απαντήσει σε ερώτησή του στη Βουλή ο υπουργός. Ο ίδιος τόνισε την μηδαμινή παρουσία Φιλιατρινών στη συζήτηση κάτι που χαρακτήρισε «απογοητευτικό» και συμπλήρωσε πως «μιλούν όλοι για μεγάλο αριθμό αλλογενών οι οποίοι βρίσκονται στα Φιλιατρά. Αυτοί είναι εδώ γιατί έχουν μεροκάματο. Συγχωρέστε με! Βρίσκουν μεροκάματο και καλά κάνουν. Μιλώ πάντα για την ανθρώπινη ιδιότητα, αλλά από κει κι έπειτα, για να βρίσκουν μεροκάματο κάποιοι το δίνουν. Κι από τη στιγμή που το δίνουν, είναι αναμενόμενο ο πληθυσμός ν’ ανεβαίνει. Και ως εκ τούτου υπάρχουν και τα παρελκόμενα. Το ζήτημα είναι το εξής. Αστυνόμευση έτσι της υπαίθρου δε γίνεται. Πόσο μάλλον σε μια πόλη όπως είναι τα Φιλιατρά. Από δω και πέρα ας μάθουμε να διεκδικούμε κάποια πράγματα που μας ανήκουν. Και θα ήθελα, καλά το είπε ο κ. δήμαρχος, να βρεθούμε όλοι εδώ να διεκδικήσουμε το Α.Τ. Φιλιατρών χωρίς κομματικές σημαίες, χωρίς τίποτα. Γιατί έτσι πρέπει να κάνουμε…».
Ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Φιλιατρών, Βασίλης Παπαθεοδοσίου, μίλησε για οργή που υπάρχει στην πόλη και σημείωσε πως, «Κουράστηκε η κοινή γνώμη να κυνηγάει χίμαιρες. Είναι τέτοια η απογοήτευση του κόσμου που εμείς έχουμε σηκώσει τα χέρια ψηλά. Μια καλή είδηση θέλει ν’ ακούσει ο Φιλιατρινός και να ανασάνει. Γιατί μην ξεχνάτε, ο Φιλιατρινός παράγει και παράγει χρήμα και πληρώνει ΦΠΑ». Ο ίδιος αναφέρθηκε στους εργάτες που χρειάζονται για την παραγωγή και διερωτήθηκε «Ποια μυαλά, ποιοι φωστήρες σχεδίασαν την κατάργηση του Α.Τ.;», ενώ επεσήμανε ότι αυτό είναι αδικία και υπάρχει και παρασκήνιο. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε «Καλλικρατική παραφωνία», αναφέροντας πόσες υπηρεσίες διαχρονικά έχουν φύγει ή δεν έγιναν καθόλου στα Φιλιατρά και έγιναν ή πήγαν στην Κυπαρισσία!
του ΗΛΙΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages