ΠΟΙΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΠΟ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

ΠΟΙΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΠΟ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Με τη νέα ρύθμιση, η πρόσβαση των δικαιούχων σε ιατρική και νοσηλευτική περίθαλψη στις υπηρεσίες του ΕΣΥ γίνεται απευθείας με τη χρήση του ΑΜΚΑ ή με τη χρήση της κάρτας υγειονομικής περίθαλψης αλλοδαπού. Αυτό σημαίνει πως από τη Δευτέρα 1η Αυγούστου 2016 ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τους δικαιούχους δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατοχή ΑΜΚΑ, ενώ ο έλεγχος για την παροχή δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης θα γίνεται από 1η Αυγούστου στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ.
Η πρόσβαση σε φαρμακευτική περίθαλψη γίνεται, επίσης, απευθείας σε ιδιωτικά φαρμακεία, σύμφωνα -καταρχήν- με τα οριζόμενα στο άρθρο 6 παρ. 1, δηλαδή με τους ίδιους όρους που ισχύουν για τους ασφαλισμένους. Τι αναφέρει η εγκύκλιος Διαδικασία ελέγχου για τους δικαιούχους:
 - Άτομα με οποιοδήποτε ποσοστό αναπηρίας κάτω από 67%.
 - Χρόνια πάσχοντες, (όσες παθήσεις αναφέρονται αποκλειστικά στην ΚΥΑ 31102/1870/2013 ΦΕΚ2906 τ.Β). - Κάτοχοι βιβλιαρίου ανασφαλίστου σε ισχύ την 04-04-2016 και τα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγος και εξαρτώμενα τέκνα).
- Αιτούντες βιβλιάριο ανασφαλίστου έως την 04-04-2016, των οποίων η αίτηση εκκρεμεί και τα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγος και εξαρτώμενα τέκνα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages