Ολομέτωπη επίθεση Χαρίτση από τη Μεσσηνία σε Σαμαρά - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Ολομέτωπη επίθεση Χαρίτση από τη Μεσσηνία σε Σαμαρά

Ηχηρή απάντηση σε όσους το τελευταίο χρονικό διάστημα ασκούν κριτική στις κυβερνητικές πολιτικές σε σχέση με ζητήματα που αφορούν τόσο τη Μεσσήνια, αλλά και ζητήματα που αφορούν το γενικότερο πολιτικό πλαίσιο, έδωσε ο Μεσσήνιος υφυπουργός οικονομικών, Αλέξης Χαρίτσης σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσήνη.  
Καυστικός, τόσο για ζητήματα που απασχολούν τη Μεσσηνία όσο και για θέματα που σχετίζονται με την κεντρική πολιτική σκηνή ήταν ο Μεσσήνιος υφυπουργός οικονομικών, Αλέξης Χαρίτσης, στις τοποθετήσεις του σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσήνη. Οι αναφορές του κ. Χαρίτση στράφηκαν εναντίον των πεπραγμένων τόσο των κυβερνήσεων Σαμαρά όσο και των πεπραγμένων του νυν αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος  
«Αυτό που δεν πρόκειται να γίνει από εμάς σε καμία περίπτωση είναι σπέκουλα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρίτσης αναφερόμενος στο έργο του Καλαμάτα – Ριζόμυλος. «Από συγκεκριμένες πλευρές» υπογράμμισε συνεχίζοντας ο Μεσσήνιος πολιτικός «το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνεται σπέκουλα. Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε».
Ο υφυπουργός οικονομικών συνεχίζοντας την αναφορά του στο έργο του  άφησε σαφέστατες αιχμές για την κυβέρνηση Σαμαρά και την λογική με την οποία αντιμετώπισε το έργο. «Δεν μπορεί να προωθηθεί αυτό το έργο με τις λογικές του παρελθόντος, όταν και εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ στις 23 Ιανουαρίου του 2015, δύο μόλις ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές. Δεν θα ακολουθήσουμε λογικές ένταξης έργων χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί οι χρηματοδοτήσεις, όπως έκαναν στο παρελθόν» ανέφερε ο κ. Χαρίτσης.
Ολομέτωπη επίθεση στη Νέα Δημοκρατία  
Εξίσου αιχμηρός ήταν ο κ. Χαρίτσης και σε ζητήματα που άπτονται γενικότερων πολιτικών ζητημάτων, καθώς η κριτική του έναντι της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν σκληρή.
Αναφερόμενος στην παραγωγική ανασυγκρότηση που σχεδιάζει η κυβέρνηση και την αναγκαιότητα αναβάθμισης, στο πλαίσιο αυτό, της δημόσιας διοίκησης, προκειμένου να υπηρετήσει αποτελεσματικά το νέο παραγωγικό μοντέλο της Χώρας, ο κ. Χαρίτσης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Στόχος του κ. Μητσοτάκη, και ως υπουργού αλλά και ως αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, ήταν  και είναι η υποβάθμιση της δημόσιας διοίκησης. Δικός μας στόχος είναι η αναβάθμιση της, ώστε να υπηρετήσει την ανασυγκρότηση του κράτους».
Αιχμές εναντίον της αντιπολίτευσης άφησε ο κ. Χαρίτσης και στο θέμα του «κόστους» της διαπραγμάτευσης που το τελευταίο χρονικό διάστημα βάζει με ένταση στον δημόσιο διάλογο η Νέα Δημοκρατία. «Επειδή η αντιπολίτευση πετά νούμερα στον αέρα χωρίς καμία εξήγηση θα πρέπει να πούμε κάποια πράγματα με το όνομά τους. Εμείς με τον σχεδιασμό μας εξοικονομήσαμε 15 δις για την Ελληνική οικονομία. Τόσα θα έπρεπε να επιστρέψει η Χώρας μας αν εμείς δεν εξυγιαίναμε τα χρηματοδοτικά προγράμματα (ΕΣΠΑ, Αναπτυξιακούς Νόμους, υλοποίηση μεγάλων οδικών έργων).  Όταν, λοιπόν, αναφέρονται σε «κόστος» διαπραγμάτευσης θα πρέπει να μας εξηγήσουν από που προκύπτουν οι αριθμοί που παρουσιάζουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages