ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΑΤΟΥΛΗ ΣΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΑΤΟΥΛΗ ΣΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Επιστολή προς το ΦΟΔΣΑ με την οποία θέτει τους δημάρχους προς των ευθυνών τους έστειλε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου για το κρίσιμο ζήτημα των απορριμμάτων. Στην επιστολή του αναφέρει: «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα στον Τύπο ότι ο ΦΟΔΣΑ δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει την επικαιροποίηση της μελέτης του ΠΕΣΔΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου που όφειλε να έχει εκπονήσει. Όπως γνωρίζετε, ο Φορέας σας εκπονεί τη μελέτη, η οποία μετά από την έγκριση της σχετικής Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αποστέλλεται στην Περιφέρεια προς έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Η διαδικασία αυτή οφείλει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, καθόσον αποτελεί αιρεσιμότητα της νέας προγραμματικής περιόδου. Τούτου δοθέντος, στην απευκταία περίπτωση που οι προπεριγραφείσες διαδικασίες δεν ολοκληρωθούν εγκαίρως με δική σας ευθύνη, ουδέν έργο διαχείρισης απορριμμάτων, κεντρική ή/και τοπικό θα είναι δυνατόν να χρηματοδοτηθεί στην Περιφέρεια, με συνέπεια το όποιο κόστος των έργων αυτών να επιβαρύνει ευθέως τους δημότες των Δήμων-μελών σας. Από τα δημοσιεύματα στον Τύπο προκύπτει εντούτοις ότι έχετε παραλάβει τη μελέτη για την επικαιροποίηση του οικείου ΠΕΣΔΑ που εκπόνησε ο μελετητής που εσείς επιλέξατε.
Η μελέτη αυτή θα έπρεπε να είχε ήδη αποσταλεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Παρά ταύτα, αντί γι’ αυτό, γίνονται διαρροές κάποιων σχεδίων εγγράφων που αποστέλλονται σε υπουργούς-εκπροσώπους της κυβέρνησης από «αγνώστους», με περιεχόμενο το οποίο προδήλως αντιβαίνει στην ισχύουσα νομοθεσία. Συγκεκριμένα δια των σχεδίων εγγράφων αυτών, φαίνεται όπως προτείνεται να υιοθετήσει ο ΠΕΣΔΑ τα παρακάτω:
 -Τη συνέχιση της λειτουργίας των προσωρινών μονάδων διαχείρισης (δεματοποιητές κ.λπ), (οι οποίες έχουν αδειοδοτηθεί μέχρι τη λειτουργία των κεντρικών μονάδων) και μετά από την έναρξη λειτουργίας των τελευταίων. Η πρόβλεψη αυτή αντιστρατεύεται, όχι μόνο τη φύση και τους όρους αδειοδότησης των προσωρινών αυτών μονάδων, κατά τα αμέσως προεκτεθέντα, αλλά και την αναμφισβήτητη και σε πλήρη ισχύ αρμοδιότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην υλοποίηση του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, η υπογραφή της σύμβασης του οποίου εκκρεμεί για λόγους που δεν ανάγονται σε πράξεις ή παραλείψεις της Περιφέρειας. Επιπροσθέτως των ανωτέρω, η επιδίωξη διατήρησης των προσωρινών μονάδων δημιουργεί και μείζονα ζητήματα νομιμότητας, καθόσον μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και μονάδα για την οποία έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία παραπομπής της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages