Ο Κωνσταντακόπουλος επιχειρεί να γίνει «εθνικός ξενοδόχος» της Ελλάδας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Ο Κωνσταντακόπουλος επιχειρεί να γίνει «εθνικός ξενοδόχος» της Ελλάδας

Σε «εθνικό ξενοδόχο» επιχειρεί να εξελιχθεί ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος. Πως αλλάζουν τα δεδομένα στην ξενοδοχειακή και τουριστική αγορά της Ελλάδας τα «super deals» με Τούρκους, Κινέζους και Σαουδάραβες.  
Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο ξενοδοχεία – σύμβολά. Η Μεγάλη Βρετάνια και το Hilton. Ξενοδοχεία με «βαρύ» όνομα και μεγάλη ιστορία, ξενοδοχεία που αυτόματα δίνουν ξεχωριστό κύρος και πρεστίζ στους ιδιοκτήτες τους. Ένα από αυτά, το Hilton, διεκδικεί ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος και η εταιρείας ΤΕΜΕΣ. Μάλιστα, γνώστες της αγορά αναφέρουν ότι μετά την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών την Παρασκευή, ο κ. Κωνσταντακόπουλος φαίνεται ότι είναι ο πιο ισχυρός «παίκτης» στην κούρσα για την απόκτηση του ξενοδοχείου – συμβόλου της Αθήνας.
Ο «γάμος» με τους Τούρκους 
Η συμφερόντων Κωνσταντακόπουλου ΤΕΜΕΣ δεν «κατεβαίνει» στον διαγωνισμό μόνη της. Εισέρχεται στη διαδικασία με την σύμπραξη ενός παγκόσμιου επιχειρηματικού κολοσσού. Της Τουρκικής DOGUS, με την οποία έχει δημιουργήσει κοινοπραξία, προκειμένου να εξαγοράσουν το ξενοδοχείο. Η DOGUS, είναι μια εταιρεία με παγκόσμια δυναμική. Απασχολεί περισσότερους από 30.000 ανθρώπους και δραστηριοποιείται σε πολλούς επιχειρηματικούς τομείς. Ενέργεια, real estate, media και, φυσικά, τουρισμός είναι μόνο λίγες από τις δραστηριότητές της. Όσον αφορά, δε, στον τουρισμό διαθέτει ξενοδοχεία σε πολλές χώρες της Ευρώπης όπως και μαρίνες. Στην τουριστική αγορά της Ελλάδας έχει ήδη εισέλθει, καθώς έχει επενδύσει σε 4 μαρίνες.
Η σύμπραξή του τουρκικού κολοσσού με την ΤΕΜΕΣ, για όσους γνωρίζουν τις διεθνής επιχειρηματικές κινήσεις, δεν αποτελεί έκπληξη. Από καιρό, ορισμένοι το οριοθετούν στο 2012, οι επαφές του κ. Κωνσταντακόπουλου με Τούρκους μεγιστάνες είναι εξαιρετικά συχνές και πάντα είχαν ως στόχο την εύρεση πρόσφορου εδάφους για συνεργασίες που θα οδηγούσαν σε επενδύσεις, κυρίως στον χώρο του τουρισμού. Η σύμπραξη με την DOGUS για την εξαγορά του Hilton μπορεί να έγινε γνωστή την Παρασκευή, με την κατάθεση της σχετικής προσφοράς, ωστόσο αποτελεί κοινό μυστικό για πολλούς που κινούνται στον χώρο της ξενοδοχειακής αλλά και της ευρύτερης τουριστικής αγοράς. Μάλιστα, οι ίδιοι παράγοντες σημειώνουν ότι η συγκεκριμένη συνεργασία είναι πιθανό να επεκταθεί και σε άλλες επενδύσεις που, ενδεχομένως, να έχουν κοινό ενδιαφέρον. Ως παράδειγμα αναφέρουν τις περιπτώσεις λιμενικών ή αεροπορικών υποδομών που το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages