ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΑΙΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ-ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΜΒΟΛΗ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΑΙΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ-ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΜΒΟΛΗ

ΠΛΟΥΣΙΑ αλλά κυρίως τεράστια είναι η συμβολή του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Πάτρας που ανέδειξε χρόνια τώρα το δάσος της Ελαίας. Πρόσφατα οι νέοι πρόσκοποι επισκέφθηκαν την περιοχή της Κυπαρισσίας πραγματοποιώντας έρευνα για την σημασία του εθελοντισμού, του τουρισμού και της προστασίας του περιβάλλοντος ζητώντας την γνώμη των πολιτών στα πλαίσια των δημιουργικών δραστηριοτήτων τους αλλά και τα σημεία δημόσιου και ιστορικού ενδιαφέροντος της πόλης.
 Η παραλία της Ελαίας είναι σημαντικό τμήμα του νότιου Κυπαρισσιακού Κόλπου, όπου κάθε χρόνο αποτελεί πόλο έλξης για τον εθεοντισμό. Το 2ο Σύστημα Προσκόπων Πάτρας κατασκηνώνει στο χώρο από το 1982 και βοηθά με δεντροφυτεύσεις, καθαρισμούς, προστασία της θαλάσσιας ζώνης, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επισκεπτών.Έχει κάνει πολλές περιβαλλοντικές δράσεις με πρωτοβουλία της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων του 2ου Συστήματος Πάτρας που έχουν προβληθεί πανελλαδικά. Μάλιστα για πρώτη φορά έχουν δημιουργήσει τα σημεία εναλλακτικών μορφών τουρισμού αναδεικνύοντας τα μονοπάτια της φύσης.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages