BODYBULIDING Ένα ελάχιστα προβεβλημένο άθλημα πειθαρχίας με Κυπαρίσσιο αθλητή! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

BODYBULIDING Ένα ελάχιστα προβεβλημένο άθλημα πειθαρχίας με Κυπαρίσσιο αθλητή!


 BODYBULIDING

Ένα ελάχιστα προβεβλημένο άθλημα πειθαρχίας

Γράφει ο Θεολόγος συνεργάτης μας  Διονύσιος Γεωργογιαννόπουλος

Αγαπητοί αναγνώστες, στο σημερινό άρθρο το λόγο έχει ο αθλητισμός. Είναι άλλωστε κι αυτός κομμάτι του Πολιτισμού και υπάρχει στον Ελλαδικό χώρο από την αρχαιότητα. Στο παρόν άρθρο θα γίνει μια γενική αναφορά όσον αφορά ένα άθλημα που ναι μεν υφίσταται στην Ελλάδα χωρίς όμως να έχει το ίδιο κύρος σε σχέση με το Εξωτερικό, αλλά και στον εκπρόσωπο του από την Κυπαρισσία που μπορεί να είναι και ο μοναδικός αθλητής από την Τριφυλία που ασχολείται τόσο ενεργά, θα μπορούσαμε να πούμε και επαγγελματικά με το συγκεκριμένο άθλημα. Σχετικά λοιπόν με το άθλημα που προανέφερα, Πρόκειται για το λεγόμενο Bodybuilding, ελληνιστί και σε ελεύθερη απόδοση είναι το χτίσιμο του σώματος καθότι είναι ένα άθλημα που έχει σαν κύριο εφόδιο από πλευράς των αθλητών ένα σύμπλεγμα προϋποθέσεων αλλά και προσόντων, με κυρίαρχο τη θέληση, τη σχεδόν καθημερινή επαφή με τα γυμναστήρια μέσα στα οποία γίνεται σκληρή προπόνηση, την εγγραφή σε κάποιο σχετικό σωματείο, την πειθαρχία που ο αθλητής υποχρεούται να κάνει στην άσκηση αλλά και στη διατροφή, τη στήριξη από ορισμένους ανθρώπους όσον αφορά το ψυχολογικό κομμάτι, αποτέλεσμα του ψυχικού και σωματικού κάματου και τέλος την απόφαση για τη συμμετοχή στους αγώνες οι οποίοι λαμβάνουν χώρα σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους. Να σημειωθεί πως είναι ένα άθλημα στο οποίο οι Έλληνες αθλητές δεν πληρώνονται, σπάνια πληρώνονται, αλλά πληρώνουν τη συμμετοχή τους για να λάβουν μέρος, έχοντας το δικαίωμα να διαγωνίζονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ο αθλητής λοιπόν στο άθλημα του BODYBUILDING και τον οποίο κακώς δεν έχω αναφέρει σε κάποιο από τα άρθρα μου, είναι ο μεγάλος μου αδερφός, ο Παναγιώτης Γεωργογιαννόπουλος, το βιογραφικό του οποίου θα παραθέσω στη συνέχεια και ύστερα θα ακολουθήσει μια μικρή συνέντευξη υπό μορφή συζήτησης σχετικά με τη ζωή του και την απόφαση του να εμπλακεί σε ένα άθλημα που δεν πουλάει όσο τα άλλα και το οποίο δεν έχει την αρμόζουσα στήριξη από την ελληνική νοοτροπία.

Ο Παναγιώτης Γεωργογιαννόπουλος γεννήθηκε στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας στις 18 Σεπτεμβρίου του 1986. Κατάγεται εκ πατρός από τον Πύργο της Ηλείας και εκ μητρός από την Κυπαρισσία Μεσσηνίας. Πριν ολοκληρώσει τις εγκύκλιες σπουδές του, ασχολήθηκε με την παραγωγή μουσικής και από τα 17 του χρόνια έπαιζε μουσική σε καφετέριες και μπαρ με την ιδιότητα του disc jockey, ενώ παράλληλα φοιτούσε στο Επαγγελματικό Λύκειο της Κυπαρισσίας από το οποίο κι αποφοίτησε λαμβάνοντας το απολυτήριο του μαζί και το πιστοποιημένο δίπλωμα για την επιτυχή φοίτηση του στο τμήμα Αισθητικής-Κομμωτικής, με το οποίο ωστόσο δεν θέλησε να ασχοληθεί επαγγελματικά. Κατόπιν, έκανε διάφορες δουλειές με πιο σπουδαία για εκείνον την ένταξη του στο σώμα του στρατού με την ιδιότητα Οπλίτης Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) τριετούς σύμβασης, μια εργασία που τον ικανοποιούσε, κυρίως λόγω της μεγάλης αγάπης που έχει για την Ελλάδα και του σεβασμού που έχει στη σημαία και τον Ελληνικό στρατό. Άξιο λόγου είναι το γεγονός πως από τα παιδικά του χρόνια αγαπούσε το μηχανοκίνητο αθλητισμό και έλαβε μέρος σε αγώνες kartσε αρκετές περιοχές της Ελλάδος, όπως για παράδειγμα στον Πύργο, την Καλαμάτα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, κατακτώντας πάντοτε καλές θέσεις. Μάλιστα είχε λάβει τον τίτλο Πρωταθλητής Πελοποννήσου στην κατηγορία ROTAX MAX. Εγκατέλειψε το άθλημα αυτό με τη θέληση του το 2007 όταν κι εντάχθηκε στο στρατό. Κι ερχόμαστε στο σήμερα. Ο Παναγιώτης εξακολουθεί να ασχολείται με τη μουσική, όχι με την ίδια συχνότητα όσο στο παρελθόν και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Επιπλέον, σημειώνει άνοδο στο άθλημα του Bodybuilding. Εκπροσώπησε την Κυπαρισσία το Μάϊο του 2019 στην κατηγορία Men’s physique σε Πανελλήνιο αγώνα που έγινε στην Ελευσίνα κατακτώντας την Πέμπτη θέση. Συμμετείχε επίσης στους αγώνες της IFBBπου έλαβαν χώρα στο κλειστό γήπεδο Ταεκβοντο στο Παλαιό Φάληρο, λαμβάνοντας την τέταρτη θέση. Όσον αφορά τη συμμετοχή του στο άθλημα αυτό που όπως υποστηρίζει θα έχει και συνέχεια, έλαβε τιμητικά σχόλια από πολλούς συμπολίτες του και όχι μόνο, χωρίς όμως να γίνει κάποια αναφορά από την Αρχή αυτού του τόπου, όπως γίνεται σε άλλα αθλήματα όπως ο στίβος, το ποδόσφαιρό και το μπάσκετ. Είναι νομίζω άδικο, ίσως και παράλειψη ορισμένα αθλήματα να μην θεωρούνται τόσο σπουδαία μόνο και μόνο επειδή δεν πουλάνε και δεν ασχολούνται με αυτά οι πολλοί.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Δ.Γ.Ο Διονύσιος Γεωργογιαννόπουλος

Π.Γ.Ο Παναγιώτης Γεωργογιαννόπουλος

Δ.Γ. Πάνο, γεννήθηκες και μεγάλωσες στην Κυπαρισσία. Για την ενασχόληση σου στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και πιο συγκεκριμένα στα kart, το γνωρίζει αρκετός κόσμος, ωστόσο θέλω να σταθούμε λίγο σ΄αυτό το κομμάτι της ζωής σου. Καταρχάς, πες μας λίγα λόγια για το ξεκίνημα σου στο χώρο αυτό. Σε επηρέασε κάποιος να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο άθλημα?

Π.Γ. Αν και πολύ μικρός τότε, μόλις 4 χρόνων και κάτι, θυμάμαι τον πατέρα μου να με πηγαίνει τακτικά στην ολυμπιακή πίστα kartτου Πύργού κάθε Σαββατοκύριακο που πηγαίναμε στην γιαγιά η οποία έμενε στον Πύργο.. Θυμάμαι ότι μου άρεσε από εκείνη την ηλικία και στην πορεία απλά το λάτρεψα. Έπειτα λόγο του θανάτου του πατέρα μας και λόγο οικονομικών δυσκολιών έμεινα για πολλά χρόνια μακριά από τον χώρο και το 2003 σε ηλικία 17 ετών πια αλλά και με τη βοήθεια του θείου μας Γιάννη που ανέλαβε και τον ρόλο του manager μου ξεκίνησα να ασχολούμαι κάνοντας πλέον πρωταθλητισμό.

Δ.Γ. Με τα κάρτ είχες μεγάλη μανία. Ποιος ήταν το πρότυπο σου στη Formula1, και σε ρωτάω γιατί και τα kart αν και απέχουν πολύ από τη Formula 1, έχουν κοινά σημεία. Εξάλλου όπως πολύ καλά γνωρίζω έκανες συλλογή περιοδικών και γνωρίζεις πάρα πολλά γι΄αυτό το άθλημα. Μην ξεχνάμε πως στα kart κατέκτησες κάποτε και τον τίτλο του Πρωταθλητή Πελοποννήσου.

Π.Γ. Ναι αυτό είναι αλήθεια, έχω ακόμα μία τεράστια συλλογή από περιοδικά, βιβλία, DVD, και δεν άφηνα τίποτα από ότι είχε θέμα την formula 1 να μου ξεφύγει..

3 φορές ήρθα πρώτος στην τελική βαθμολογία οδηγών Πελοποννήσου της κατηγορίας Rotax Max challenge.. 2005-2006-2007.

Από την formula 1 πρότυπο μου ήταν ο Michael Schumacherτον οποίο θεωρώ τον κορυφαίο οδηγό που έχει περάσει στην ιστορία του σπορ.

Ήταν ο λόγος που μου έδινε κίνητρο να συνεχίσω και ο λόγος που ήθελα να φτάσω κάποια μέρα να οδηγώ για μία ομάδα της formula 1.

Αναφορικά με το Bodybuilding

Δ.Γ. Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι μ΄αυτό το άθλημα? Ήταν κάποιος που σε ενέπνευσε να το κάνεις?

Π.Γ Μεγάλη ιστορία η οποία ξεκινάει από πολλά χρόνια πίσω.. Το αρχικό πλάνο ήταν να πάω γυμναστήριο να κάνω βάρη ώστε να πάρω κιλά διότι ένιωθα άσχημα που ήμουν τόσο αδύνατος και δεν έβαζα γραμμάριο πάνω μου.

Δειλά δειλά ξεκίνησα να κάνω βάρη και με τον καιρό είδα να παίρνω κάπως τα πάνω μου. Έτυχε θυμάμαι μία φορά όπου πήγα να πάρω μία πρωτείνη από κατάστημα να δω εκεί ένα τύπο, ήταν μυώδης, τεράστιος πραγματικά..

Ομολογώ εντυπωσιάστηκα και κατάλαβα ότι θα μου άρεσε κάποια μέρα να γίνω έτσι.. Άρχισα να διαβάζω περιοδικά, να ψάχνω στο ίντερνετ, ότι μπορούσα γενικά ώστε να μάθω πράγματα για τους bodybuilders.

Το 2011 γνώρισα τον τωρινό προπονητή μου, τον Πάνο Κουσουλάκο ο οποίος ήταν και είναι ο ήρωας μου αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η λέξη.. εκείνος τότε βλέποντας το πάθος μου για τους αγώνες που ήθελα μελλοντικά να κάνω, αλλά ξέροντας ταυτόχρονα πόσο σκληρό και ακριβό είναι σαν άθλημα προσπάθησε να με αποτρέψει να ξεκινήσω αλλά τελικά ξεκίνησα και εφόσον ξεκίνησα αποφάσισε να με αναλάβει ώστε ότι κάνω να το κάνω σωστά και με ασφάλεια.

Δ.Γ. Είναι ένα άθλημα που απαιτεί θυσίες? Για παράδειγμα πόσες μέρες τη βδομάδα προπονείσαι?

Π.Γ. Ναι, κακά τα ψέματα, αν το ακολουθήσεις σαν άθλημα θα πρέπει να είναι ο κορμός της καθημερινότητας σου.. πρέπει να είσαι αφοσιωμένος εκεί.. θα πρέπει να βασίζονται όλα σε αυτό, το πότε προπονείσαι, πότε βγαίνεις, πότε τρως, τι τρως, ακόμα και πόσο κοιμάσαι. Προπονούμαι 5 φορές την εβδομάδα πλέον.

Δ.Γ. Η διατροφή που ακολουθείς είναι συγκεκριμένη ή διαμορφώνεται για μια ορισμένη χρονική περίοδο που προηγείται ενός αγώνα?

Π.Γ Και εδώ ακολουθούμε μία συγκεκριμένη διατροφική βάση και την προσαρμόζουμε ανάλογα με την περίοδο που την κάνουμε. Για παράδειγμα αυτή τη στιγμή που θέλω να μεγαλώσω τρώω 1 κιλό ρύζι την ημέρα και φροντίζω να παίρνω γύρω στα 180 γραμμάρια πρωτείνης και κοντά στα 70γρ. λίπος. Γενικά φροντίζω να κρατάω ψηλότερα τους υδατάνθρακες ενώ σε μία αγωνιστική προετοιμασία αλλάζει αυτό, πρέπει να μετράς τα πάντα, δεν τρως καθόλου ζάχαρη, αλάτι, λίπος...μετράς ακόμα και το νερό που πίνεις.

Δ.Γ. Σε αγχώνει κάτι πριν από έναν αγώνα? Και αν ναι, με τι σχετίζεται?

Π.Γ. Πριν από τον πρώτο αγώνα μου είχα απίστευτο άγχος.. θυμάμαι να πηγαίνουμε προς το κλειστό της Ελευσίνας και να σκέφτομαι να πω στην παρέα μου που ήταν μαζί να μην πάμε τελικά.. ήταν πολύ έντονο αυτό που ένιωθα. Πλέον όχι δεν αγχώνομαι. Στον δεύτερο αγώνα πήγα με πολύ άνεση πάνω στη σκηνή.

Δ.Γ. Υπήρξε κάτι που να σε έκανε να θες να τα παρατήσεις? Μια ήττα, μια αδικία λόγου χάρη.

Π.Γ. Παρόλο που πιστεύω ότι πραγματικά αδικήθηκα στον τελευταίο αγώνα που πήρα μέρος, όχι δεν έχω σκεφτεί να σταματήσω ή να τα παρατήσω γενικότερα

Δ.Γ. Ως εργαζόμενος στον Ιδιωτικό Τομέα θα έχεις κι ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Έχεις κάποιο μυστικό ώστε να συνυπάρχει στη μέρα σου η εργασία και η προπόνηση?

Π.Γ. Όχι κάτι το ιδιαίτερο, απλά έχω ρυθμίσει έτσι τις προπονήσεις μου ώστε να με βολεύουν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τις ημέρες που δεν δουλεύω απόγευμα πχ πηγαίνω για προπόνηση νωρίς, το μεσημέρι ή το απόγευμα, τις υπόλοιπες μέρες πηγαίνω το βράδυ μόλις κλείσω το μαγαζί. Πιστεύω ότι κάποιες φορές το παρατραβάω αλλά δεν γίνεται αλλιώς.

Top of Form

Δ.Γ. Σαν Παναγιώτης, ποιες είναι για σένα οι προϋποθέσεις για την επιτυχία ή τη βελτίωση στο Bodybuilding? Σε ρωτάω γιατί όσοι δεν γνωρίζουν, έχουν την λανθασμένη αντίληψη πως μόνον τα συμπληρώματα χτίζουν ένα σώμα. Τι θα τους απαντούσες σε μια συζήτηση ή δεν θα τους απαντούσες?

Π.Γ. Φυσικά και θα τους απαντούσα αν έβλεπα ότι έχουν την καλή διάθεση να ακούσουν. οι προϋποθέσεις για την επιτυχία ή τη βελτίωση του bodybuilding είναι αυστηρή πειθαρχία με τον εαυτό μας. Γενικότερα η σωματοδομηση είναι 70% διατροφή 10% προπόνηση και το υπόλοιπο 20% είναι η ξεκούραση. Αν κάνεις αυτά τα τρία σωστά δεν χρειάζεσαι απαραίτητα συμπληρώματα και να φτιάξεις το σώμα σου. Τα συμπληρώματα τα χρησιμοποιούμε για να συμπληρώσουμε τη διατροφή μας, για παράδειγμα εγώ τώρα που πρέπει να φτάνω έναν συγκεκριμένο αριθμό θερμίδων την ημέρα και έναν συγκεκριμένο αριθμό πρωτεϊνών οπωσδήποτε Θα υπάρξουν μέρες που δεν θα έχω καταφέρει μόνο μέσα από τη διατροφή μου να πιάσω τους αριθμούς που θέλω και κάπου εκεί έρχονται τα συμπληρώματα και καλύπτουν αυτό το κενό.

Δ.Γ. Εσύ παίρνεις κάποια συμπληρώματα διατροφής?

Π.Δ. Φυσικά και παίρνω συμπληρώματα διατροφής.. είναι απαραίτητα όπως είπα και νωρίτερα έτσι ώστε να μπορέσεις να καλύψεις σε κενά διατροφικά που αφήνεις.

Δ.Γ. Είναι ελλιπής κατά την άποψη σου η προώθηση ενός αθλητή Bodybuilder στην Ελλάδα? Στο εξωτερικό είναι τελείως διαφορετικό το σκηνικό.

Ναι κατά την άποψή μου το bodybuilding στην Ελλάδα είναι πολύ χαμηλά σε δημοτικότητα και χρειάζεται σίγουρα μία προώθηση. Στο εξωτερικό είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα.

Δ.Γ. Όσον αφορά το Bodybuilding, είναι κάποιος αγώνας που πλησιάζει? Σκέφτεσαι να ασχοληθείς επαγγελματικά και τι θα συμβούλευες έναν νέο που θέλει να ασχοληθεί με το εν λόγω άθλημα?

Π.Γ. Αγώνας που να πλησιάζει δεν υπάρχει για το 2020 δυστυχώς λόγω του covid 19 αλλά για το 2021 σίγουρα θα κατέβω σε αρκετούς αγώνες και έχω σκοπό να πάρω καλές θέσεις και να δουλέψω όσο μπορώ πάνω σε αυτό το κομμάτι. Κατά κάποιον τρόπο μπορώ να πω ότι αν και χόμπι εφόσον ασχολούμαι τόσο έντονα και τόσο πειθαρχημένα μπορείς να το πεις και επαγγελματικά αν και δεν βγάζω κάτι από αυτό.. όμως θα ήθελα πολύ κάποια στιγμή να φτάσω σε ένα επίπεδο που θα βγάζω χρήματα από αυτό. Για να γίνει αυτό φυσικά χρειάζεται να ανέβει γενικότερα η εικόνα του bodybuilding στην Ελλάδα. Στην ερώτηση για το αν κάποιος νέος θέλει να ασχοληθεί θα έλεγα ότι είναι φυσικά και μπορεί να ασχοληθεί αν το θέλει είναι ένα άθλημα το οποίο έχει απαιτήσεις θέλει πειθαρχία θέλει αφοσίωση και πολλές θυσίες. Αν κάποιος βέβαια το κάνει και κατέβει σε έναν αγώνα και δεν του αρέσει πολύ απλά δεν ξαναμπαίνει στη διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages