ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗ με συμβούλους της αντιπολίτευσης στην Οικονομική Επιτροπή - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗ με συμβούλους της αντιπολίτευσης στην Οικονομική Επιτροπή

 


Επίθεση σε συμβούλους της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε χθες ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου.

Μάλιστα καταλόγισε στη Μαρία Πανουσιοπούλου και στο Γιάννη Μερκούρη πως ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Τριφυλίας την προηγούμενη δημοτική περίοδο, με τις αποφάσεις που πήραν για διαγραφές από πολίτες, λείπουν από τα ταμεία της ΔΕΥΑΤ 140.000 ευρώ. Υπεραμύνθηκε δε των προσπαθειών της σημερινής δημοτικής αρχής λέγοντας πως σέβονται το κάθε ευρώ του πολίτη. Αφορμή όπως φάνηκε, αφού το είπε και ο δήμαρχος, είναι τα όσα είχαν αναφερθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής από την αντιπολίτευση για τις απευθείας αναθέσεις. σύμφωνα με την 'Ελευθερία'
Οι οποίοι απάντησαν εν απουσία του και του καταλόγισαν έλλειψη πολιτικού πολιτισμού με το να αποχωρεί όταν είναι να απαντήσουν.
Στην τοποθέτησή του που έγινε κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, όπου παρευρίσκονταν αν και μη μέλη της οι αντιδήμαρχοι Σωτήρης Μπακούρος και Μαρία Παναγοπούλου, ο κ. Λεβεντάκης τόνισε πως σέβονται το κάθε ευρώ του πολίτη «και το αποδεικνύουμε στην πράξη καθημερινά». Εφερε για παράδειγμα την προμήθεια κάδων που έγινε σε χαμηλότερη τιμή με απευθείας ανάθεση από τη σημερινή δημοτική αρχή, απ’ ό,τι με το διαγωνισμό που είχε κάνει η προηγούμενη δημοτική αρχή. Στην συνέχεια ανέφερε πως σε έρευνα που έκανε στη ΔΕΥΑΤ λείπουν 140.000 ευρώ που έχουν αφαιρεθεί από πολίτες, γράφοντας δίπλα διαρροή, χαλασμένο ρολόι. Προχώρησε ακόμη παραπέρα λέγοντας πως πέντε ρολόγια δεν πλήρωναν νερό του κ. Παπαδόπουλου γιατί μας έδινε νερό από τη γεώτρηση. Με ποιο δικαίωμα, ανέφερε, ρίχνατε νερό, με ποια σύμβαση, όταν στα χωράφια αυτά υπάρχουν συνεχείς καλλιέργειες, είχε γίνει έλεγχος της ποιότητας.
Συνέχισε ρωτώντας γιατί αφαιρούσαν ποσά 1000 και 2000 ευρώ από ξενοδοχεία λόγω διαρροής, με ποιο παραστατικό με ποιο πρωτόκολλο αφαιρούσαν τα χρήματα. Όλα αυτά τόνισε ότι τα έχει πάει στη δικαιοσύνη και εκεί, είπε, θα απολογηθείτε – για να συμπληρώσει στην συνέχεια πως ήδη από τις δικαστικές αρχές ανοίχτηκε δικογραφία για τη ΔΕΥΑΤ.
Σε ό,τι αφορά τις αναθέσεις της σημερινής δημοτικής αρχής τόνισε πως είναι νόμιμες και όποιος έχει διαφωνία μπορεί να το ερευνήσει.
Ακολούθησε κόντρα με το δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Μερκούρη ο οποίος επισήμανε ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΤ «ήταν και ο συνεργάτης σας ο κ. Μπακούρος, και είναι εδώ, συμμετείχε στα Διοικητικά Συμβούλια και τις αποφάσεις, γιατί τα λέτε απευθυνόμενος μόνο σε εμάς;». Συμπλήρωσε δε πως οι αποφάσεις παίρνονταν με βάση τις εισηγήσεις των υπηρεσιών. 
 Κ.Μ
π. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages