Λουκέτο… αναμένουν 4 στις 10 μικρομεσαίες επιχειρήσεις - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Λουκέτο… αναμένουν 4 στις 10 μικρομεσαίες επιχειρήσεις

 


Την ώρα που οι ειδικοί εστιάζουν στην αύξηση των εμβολιασμών για να μπορέσουμε κάποια στιγμή να πετάξουμε τη μάσκα και προφανώς να σταματήσουν τα μέτρα πού έχουν επιφέρει ήδη, μια σειρά από σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε, κάθε άλλο παρά τυχαίες είναι οι εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για λουκέτο τεσσάρων στις δέκα, μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τον μέλλον να διαγράφεται αβέβαιο.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Εντός του Ιουλίου θα εκταμιευθούν οι πρώτοι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης για τις χώρες που κατέθεσαν πρώτες (πριν από το τέλος Απριλίου) τα εθνικά τους σχέδια ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Οπως επιβεβαίωσε χθες στην τακτική μεσημεριανή ενημέρωση η αρμόδια εκπρόσωπος Μάρτα Βιέτσορεκ, η αξιολόγηση των σχεδίων αυτών από την Επιτροπή θα έχει ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του Ιουνίου. Στη συνέχεια, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο –τα υπόλοιπα κράτη-μέλη– έχουν προθεσμία τεσσάρων εβδομάδων για να δώσουν τη δική τους συγκατάθεση.
Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα έχει ζητήσει στήριξη ύψους 30,5 δισ. ευρώ από το RRF (Recovery and Resilience Facility), τον κορμό του Ταμείου Ανάκαμψης – 17,8 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και 12,7 δισ. ευρώ σε δάνεια. Η πρώτη εκταμίευση θα αφορά προχρηματοδότηση 13% επί του συνολικού ποσού – 3,965 δισ. ευρώ. Μέχρι σήμερα, 19 χώρες έχουν καταθέσει τα εθνικά τους σχέδια στην Επιτροπή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages