ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΑ..ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ...ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΑ..ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ...ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!


 ΣΚΟΠΙΜΗ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ Ή ΑΜΑΘΕΙΑ

Όπως έχουμε κατ΄ επανάληψη τονίσει η κατάσταση στα 2 Φλωρεντιανά σιντριβάνια της πόλης των Φιλιατρών που βρίσκονται: στην Κεντρική Πλατεία Καποδιστρίου και στην Πλατεία Αγίου Ανδρέα, αποτελούν δε σημεία αναφοράς ως νεοιστορικά μνημεία για την πόλη μας, είναι απαράδεκτη.

Η εικόνα τους πέρα από αντιαισθητική λόγω της εγκατάληψης, είναι κι εστία μολύνσεως. Παρόλα αυτά ο “φωτεινός” πίνακας προπαγάνδας εμένει κι επιμένει: “Μένουμε Ασφαλείς”.

Έκαναν την ανάγκη φιλότιμο μετά από τις επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις των ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ, για το συγκεκριμένο ζήτημα συν την κατακραυγή της Φιλιατρινής κοινωνίας. Άδειασαν το νερό, καθάρισαν μερικώς τα χορτάρια και τα μούσκλια, στο Κεντρικό σιντριβάνι. Το άλλο στην πλατεία Αγίου Ανδρέα παραμένει στα αζήτητα.

Το πρέπον, όπως έχουμε τονίσει κατ΄ επανάληψη είναι να συντηρηθούν. Όχι με κάποιον ‘”ειδικό” σαν κι αυτόν που είχαν φέρει πέρσυ, που έλεγαν ότι είχε κάνει έργα στο Ντουμπάι! Επισημαίνουμε στη σημερινή Δημαρχοντία “Ανόδου” συν των συνεργατών, όλων αυτών που νομίζουν πως ο Δήμος είναι τσιφλίκι τους και τα Φιλιατρά μας “θα παίζουν μπάλα στην Γ΄ κατηγορία” του Δήμου, ότι πρέπει να υποβληθεί αίτημα στο Υπουργείο Πολιτισμού. Να επισκεφθεί την πόλη κλιμάκιο πραγματικών ειδικών, ώστε να αξιολογήσουν τα υλικά κατασκευής των συντριβανιών και κατά συνέπεια να προταθεί ο ενδεδειγμένος τρόπος συντήρησης των δυο μνημείων. Άλλη λύση δεν υπάρχει. Κι αν εφαρμοστεί, θα είναι καταστροφική για τα μνημεία και τα Φιλιατρά μας.

Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πόλη, λένε πως η ιστορία του τόπου δεν γκρεμίζεται, συντηρείται, αναδεικνύεται, λειτουργώντας ως ένα θεμέλιο ανάπτυξης.

Φιλιατρά, 28 Μάη 2021

Για τα

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

Βασίλης Σπυρόπουλος

Κοινοτικός Σύμβουλος Φιλιατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages