ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ η τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος του Δήμου Τριφυλίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 30 Μαΐου 2021

ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ η τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος του Δήμου Τριφυλίας


 Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η τροποποίηση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Τριφυλίας, σε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου, με τους συμβούλους της αντιπολίτευσης να ασκούν έντονη κριτική. Να σημειώσουμε ότι χρειάστηκαν δύο συνεδριάσεις για να αποκτηθεί απαρτία στο Συμβούλιο σύμφωνα με δημοσίευμα από την «Ελευθερία».

Το θέμα αφορούσε, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Σώματος, την ενίσχυση κωδικού του προϋπολογισμού που αφορά την αμοιβή νομικών και έπρεπε άμεσα να γίνει η τροποποίηση, προκειμένου στη συνέχεια να ληφθεί απόφαση ανάληψης υποχρέωσης και σε εκ νέου συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής να οριστεί δικηγόρος, έτσι ώστε μέχρι την 31-05-2021 να έχουν αποσταλεί στο δικηγόρο όλα τα έγγραφα εκπροσώπησης του δήμου στην ποινική υπόθεση Energa-Hellas Power.
Ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Αλευράς τόνισε ότι ψηφίζει κατά και ανέφερε:
«Προτείνω ο προϋπολογισμός να παραμείνει ως έχει καθότι δεν φαίνεται να υπάρχει εισήγηση της Διεύθυνσης της Τεχνικής Υπηρεσίας. Στον προϋπολογισμό στα έξοδα και στον κωδ.6492 εγγράφεται ποσόν 25.200 ευρώ για νομικούς και στον κωδ.6494 ποσό 3.000 ευρώ για συμβολαιογράφους, οπότε η δαπάνη μπορεί να καλυφθεί από εκεί».

Η Σταματία Αλεξοπούλου δήλωσε: «Ψηφίζω θετικά μόνο στο σκέλος της τροποποίησης προϋπολογισμού που αφορά την αμοιβή νομικών. Yπάρχει ευθύνη που το θέμα αυτό έρχεται σε έκτακτες συνεδριάσεις. Γιατί καθυστέρησε τόσο και έφτασε στο παρά πέντε για τροποποίηση για αμοιβή δικηγόρου; Δεν έχουμε πάρει ήδη απόφαση για δικηγόρο; Μέχρι πότε όμως είναι η προθεσμία; Γιατί αν θυμάμαι καλά στη γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου του Δήμου Τριφυλίας στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, στις 10 Μαΐου 2021 που λάβαμε απόφαση για ορισμό δικηγόρου για παράσταση ενώπιον του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου στην υπόθεση που συζητάμε, έγραφε για δικάσιμο στις 26 Μαΐου, δηλαδή χθες. Επαναλαμβάνω ότι μόνο για την τροποποίηση που αφορά την αμοιβή νομικών συμμετέχω στην σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας και μόνο αυτή ψηφίζω. Κακώς μπήκαν στην έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής χθες το μεσημέρι άλλα θέματα με μείωση κωδικών εξόδων, ενίσχυση υπαρχουσών πιστώσεων – πλην του κωδικού 00.6111.01 για αμοιβές νομικών και συμβολαιογράφων – και δημιουργία νέων πιστώσεων. Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής πάσχει σε νομιμότητα και εγκυρότητα διότι στην εισήγηση για αιτιολόγηση του κατεπείγοντος αναφέρεται μόνο για την αμοιβή νομικών και τίποτε άλλο. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας και για χθες αλλά και για σήμερα».
Οι σύμβουλοι Ευστάθιος Ανδρινόπουλος και Μαγδαληνή Καμπύλη Ανδρινοπούλου κατέθεσαν ότι ψηφίζουν κατά, όπως έχουν ψηφίσει και τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα 2021.
Επίσης, κατά ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Κατσούλας, Χαράλαμπος Καναλουπίτης και Σαράντος Κουκούμης . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages