ΒΟΛΕΣ ΜΕ ΚΑΡΦΙΑ ΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ.. ΑΦΗΓΗΜΑ ΚΙΚΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ- ΑΓΝΟΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

ΒΟΛΕΣ ΜΕ ΚΑΡΦΙΑ ΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ.. ΑΦΗΓΗΜΑ ΚΙΚΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ- ΑΓΝΟΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ!

 


Ο κ. Νίκας αφού αναφέρθηκε στα όσα η Περιφέρεια έχει προσφέρει στις δομές υγείας, κατά την διάρκεια της πανδημίας, υπογράμμισε ότι η κατάστασή τους δεν είναι σε καλή .

“Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στους γιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό για τη μεγάλη προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί η πανδημία. Είμαστε υπερήφανοι ως Περιφέρεια για την συμβολή μας στην υγεία, που ήδη έχει φθάσει τα 120 εκατ. ευρώ, χρήματα που στερήθηκε ο λαός σε επίπεδο υποδομών. Μόνο για τη Μεσσηνία το ποσό αυτό φθάνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Ό,τι ζητούσαν οι διοικητές το κάναμε και αναλώσιμα άφθονα. Το κάναμε γιατί δίναμε απόλυτη προτεραιότητα στις ανάγκες του κόσμου.” είπε ο κ. Νίκας και συνέχισε: “Ήταν μια επιβράβευση για το Νοσοκομείο της Καλαμάτας που αποτέλεσε την πρωτοπορία στη μάχη για την COVID19. Χρωστώ μεγάλη υποχρέωση στο Διοικητή του τον Γ. Μπέζο, ο οποίος στην πρώτη φάση είπε πως δεχόμαστε να γίνει νοσοκομείο αναφοράς. Με είχε στεναχωρήσει πάρα πολύ που το Παναρκαδικό δεν έγινε νοσοκομείο αναφοράς με την παρέμβαση και του Υπουργού. Δεν είμαστε για να γυρίζουμε γύρω από τους Υπουργούς και να λέμε μπράβο συγχαρητήρια και να χτυπάμε παλαμάκια!” Αναφερόμενος στα προβλήματα που υπάρχουν σημείωσε:

“Στην Αργολίδα δεν έχουν Νοσοκομείο. Έχουμε σοβαρά προβλήματα. Δεν υπάρχει ούτε ένα ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα πρέπει ο φτωχός να πάει έξω και αυτό δεν μας τιμά. Η υγεία δεν είναι χαμόγελα, ούτε να περιφέρονται γύρω από εμάς οι ωφελημένοι και να χειροκροτούν. Πρέπει να δούμε το χάρτη υγείας την επόμενη ημέρα και την αναβάθμιση της υγείας στην Πελοπόννησο. Έχουμε συντάξει ήδη την πρόταση” και συνέχισε, “πρόσφατα ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε την Καλαμάτα. Επιθυμώ δημόσια να του υποβάλλω ερωτήματα:

Γιατί οι δωρεές εκατοντάδων δεν ήρθαν στην Πελοπόννησο και γιατί δεν στηρίχθηκε η πρόταση της Περιφέρειας για το Παναρκαδικό;

Γιατί στην ώρα της μάχης αντικαταστάθηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου; Θα μου πείτε ήρθαν άριστοι… Όμως, δεν είναι η ώρα των αντιπαραθέσεων. Έχουμε έναν συγκεκριμένο ρόλο που πρέπει να υπηρετούμε και να συνεργαζόμαστε γι’ αυτό.

Γιατί ο Υπουργός δεν κάλεσε συγκεκριμένους εκπροσώπους του μεσσηνιακού λαού; Γιατί γίνονται συγκεκριμένες επιλογές; Γιατί δεν κάλεσε τον δήμαρχο Πύλου -Νέστορος , γιατί δεν κάλεσε τον δήμαρχο Τριφυλίας; Αυτοί δεν προσπαθούν το καλύτερο για το τόπο τους; ”

Ο περιφερειάρχης αναφερόμενος στο έργο Τζάνε – Καλαμάκι υπογράμμισε. “Η παράκαμψη του Πεταλιδίου είναι παράδειγμα προς αποφυγή δημοσίου έργου. Έργο που στα χαρτιά έχει ξεκινήσει από το 1990, έβλεπαν ότι πήγαινε επάνω στα αρχαία, έχει στοιχίσει 21 εκατ. ευρώ και χρειάζονται άλλα 25 εκατ. Ποιος θα τα δώσει και από που; Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια αναθεώρησης της συγκεκριμένης απόφασης γιατί το ΚΑΣ το 2015 συμφώνησε με την όδευση του έργου και φθάσαμε στο αδιέξοδο, καθοριστικές οι ευθύνες ενός δημοσίου οργάνου. Έχουμε επιχειρήματα για την αναθεώρηση, αλλά 46 εκατ. Στα 9 χιλιόμετρα είναι για 4ιχνο δρόμο, θα είχαμε φτιάξει το δρόμο μέχρι την Κορώνη.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages