ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΠ ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΩΝ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 30 Μαΐου 2021

ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΠ ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΩΝ

 


Το θέμα του ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας αποτελεί το αντικείμενο επιστολής του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου προς την Ε.Ε. και συγκεκριμένα προς τις Ευρωπαϊκές Επιτροπές Γεωργίας & Αγροτικής Ανάπτυξης και Υγείας & Ασφάλειας Τροφίμων.

Ο Δήμαρχος, με την υπ’ αριθμ. Πρωτ: 44446/27.05.21 επιστολή του, γνωστοποιεί στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε., στους Έλληνες Ευρωβουλευτές, στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, στους Βουλευτές Μεσσηνίας και στον Περιφερειάρχη, την καταγγελία που υπογράφουν ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ένωση Μεσσηνίας (που είναι φορέα καταχώρισης του Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ) Γιώργος Λαζόγιαννης, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Ελαιοπαραγωγικού Συνεταιρισμού ΝΗΛΕΑΣ Γιώργος Κόκκινος και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Ελαιοκομικού Συνεταιρισμού Στέρνας και του Συλλόγου Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων ΠΟΠ – ΣΥΜΕΠΟΠ Σταύρος Αδαμόπουλος, ζητώντας να υπάρξει ενεργή παρέμβασή τους ως θεματοφύλακες των Συνθηκών για την προστασία του ευρωπαϊκού προϊόντος «Elia Kalamatas» ΠΟΠ.

Την επιστολή του Δημάρχου Καλαμάτας συνυπογράφουν ο Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, οι Δήμαρχοι του νομού, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και οι φορείς που προχώρησαν στην καταγγελία.

Δείτε την επιστολή ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages