ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ: ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΓΙΑ ΤΑ…ΠΑΡΕΪ́ΣΤΙΚΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ-VIDEO - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ: ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΓΙΑ ΤΑ…ΠΑΡΕΪ́ΣΤΙΚΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ-VIDEO


@ΠΕΠΛΟ ΑΠΡΑΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ: Καλή εβδομάδα με καλή δύναμη στους πολίτες. Αυτή την δύναμη την χρειάζεται για να αντέξουν ως τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Με ένα πέπλο απραξίας να τυλίγει την Τριφυλία πέρα από τις προσπάθειες που καταβάλλει για έργα η περιφέρεια Πελοποννήσου.

@Η πραγματικότητα είναι ότι αυτοδιοίκηση πρέπει να δίνει εξετάσεις κάθε μέρα. Τα δημοτικά συμβούλια συνεχίζονται μέσω τηλεδιάσκεψης πολλές φορές με ελάχιστα θέματα. Ο ίδιος αν αναλογιστούμε οτι τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμός ψηφίστηκαν μέσα στην άνοιξη. Η παραγωγή ενός οράματος πέρνα πρώτα από τους πολίτες και μετά τους αιρετούς αλλά μάλλον κάποιοι δεν το έχουν πάρει χαμπάρι.

@ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ: Στον αφρό της επικαιρότητας το μείζον θέμα του εκλογικού νόμου και τις μεγάλες αλλαγές που φέρνει, αναλύσαμε με τον γενικό γραμματέα της ΚΕΔΕ Δημήτρη Καφαντάρη σε ραδιοφωνική εκπομπή. Οι αναφορές του καίριες, ιδίως σε ό,τι αφορά την επιστροφή όπως εξήγησε «στην κανονικότητα και την κυβερνησιμότητα στους δήμους».

@Ο ίδιος προέβη σε σημαντικές παρατηρήσεις για τον εκλογικό νόμο, πιστεύοντας ότι σε πολλές περιπτώσεις η ίδια η πολιτεία παρουσιάζει χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία πρέπει να αξιοποιήσουν οι δήμοι. Παραδέχτηκε ωστόσο ότι πολλές φορές όπως δήλωσε ότι «φταίμε κι εμείς οι αιρετοί όταν υπάρχουν τα απαιτούμενα εργαλεία να μην τα αξιοποιούμε ή να παράγουμε μελέτες χωρίς αντίκρισμα, χωρίς διαφάνεια σε όλο το φάσμα δραστηριοτήτων».

@ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ ΜΙΑΣ ΠΑΡΕΑΣ: Η διαπίστωση μάλιστα του κυρίου Καφαντάρη για τις παρατάξεις που οδήγησαν σε κατακερματισμό των δυνάμεων στους δήμους τα τελευταία χρόνια, οδήγησε σε απίστευτες καταστάσεις στα δημοτικά συμβούλια. Όπως είπε χαρακτηριστικά «οι εκλογές είναι σοβαρή υπόθεση για την αυτοδιοίκηση…»

@Πιο αναλυτικά έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μέγεθος των παρατάξεων καθώς πλέον υπάρχει το πλαφόν του 3%. Υπογράμμισε ότι οι «εκλογές στην αυτοδιοίκηση δεν είναι πανηγυράκι μιας παρέας για την υφαρπαγή ψήφων και την ανάδειξη του επικεφαλή μιας παράταξης, αλλά προσπάθεια συλλογικών διαδικασιών ώστε να εκφράζονται όλοι πολίτες και όχι να εκφραστεί το μικροπολιτικό συμφέρον»


@ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ: Η 1η αλλαγή αφορά την απάλειψη της ισχύουσας ρύθμισης, σύμφωνα με την οποία ορισμένος αριθμών σταυρών που θέτει ο δημότης, πρέπει να αφορά υποψήφιους Συμβούλους της οικείας εκλογικής περιφέρειας στους εκλογικούς καταλόγους της οποίας είναι εγγεγραμμένος.

@Η 2η αλλαγή επέρχεται στα ψηφοδέλτια και ειδικότερα τον τρόπο αναγραφής σε αυτά των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων. Δεν θα προτάσσονται πλέον οι Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της οικείας εκλογικής περιφέρειας. Θα αναγράφονται αλφαβητικά όλοι οι Υποψήφιοι μαζί, «ανεξαρτήτως εκλογικής περιφέρειας».

@Υπομονή λοιπόν ως τον Οκτώβριο του 2023. Οι πολίτες θα πρέπει να κρίνουν την τοπική αυτοδιοίκηση άρα και την δημοκρατία καθημερινά αλλά δυστυχώς δεν εκφράζονται μέσα από κλειστές διαδικασίες παρατάξεων, συμφερόντων, η μπαλκονάτων αρετών που αλλά λέγαν πριν τις εκλογές -χωρίς να τα πιστεύουν κι οι ίδιοι πολλές φορές- κι άλλα έπραξαν μετά….καλή δύναμη λοιπόν.
VIDEO KYPARISSIA TV: https://youtu.be/Oxl2VJ9lbZA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages