ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 22 Μαΐου 2021

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

 


Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος σχετικά με το θέμα «Ίδρυση γεωργικής σχολής σε Καλαμάτα και Φιλιατρά».

Η ερώτηση απευθύνεται στην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αν προτίθενται να λάβουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ώστε να ευοδωθεί ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συνάντηση τοπικών πολιτειακών εκπροσώπων και του κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, συμφωνήθηκε η ίδρυση και η λειτουργία γεωργικής σχολής στην Καλαμάτα και τα Φιλιατρά. Η σχολή αυτή θα προσφέρει κατάρτιση στους αγρότες, όσον αφορά σε ζητήματα σχετικά με τις γεωργικές καλλιέργειες, ενώ θα επικουρηθεί και από τις Διευθύνσεις Γεωργίας της Περιφέρειας, οι οποίες θα καταθέσουν την εμπειρία τους στον τομέα αυτό. Επιτακτική ανάγκη είναι, λοιπόν, η ώθηση του αγροτικού κόσμου σε νέες μεθόδους καλλιέργειας και γενικότερα, στη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών ενημέρωσης και επιμόρφωσής του, ώστε οι καλλιέργειές του να είναι πιο ανταποδοτικές και πιο ανταγωνιστικές.

Προτίθεσθε να λάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ώστε να ευοδωθεί ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όσον αφορά στην ίδρυση γεωργικής σχολής στην Καλαμάτα και στα Φιλιατρά, προς όφελος της αύξησης της ανταποδοτικής υπεραξίας του αγροτικού προϊόντος και κατ' επέκταση, προς όφελος της ανάπτυξης του ίδιου του αγροτικού πρωτογενή τομέα της οικονομίας στη χώρα μας και της ευημερίας των αγροτών μας;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages