ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ: Η περιοχή δεν αποτελεί τουριστικό προορισμό γιατί είναι χωρίς εξωστρέφεια - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ: Η περιοχή δεν αποτελεί τουριστικό προορισμό γιατί είναι χωρίς εξωστρέφεια


 @ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: Καλή Τριφυλιακή εβδομάδα. Με περισσότερη ελευθερία λόγω άρσης των μέτρων κατα καθημερινών δραστηριοτήτων. Η εστίαση άνοιξε με τα καφέ να παρουσιάζουν θετικούς δείκτες, ιδίως σε ό,τι αφορά τις παραλίες της Τριφυλίας, αλλά και τις πλατείες με κοιμίζουν με περισσότερα χαμόγελα από τα παιδιά που ζωγραφίζουν αυτό τον κόσμο.

@Η συζήτηση γύρω από το μοντέλο τουρισμού που πρέπει να επιλέξει η περιοχή μας δεν έχει κοπάσει ποτέ. Είναι πασιφανές ότι τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει καν στρατηγική από τους αρμόδιους για την εξωστρέφεια που απαιτεί η περιοχή τόσο στα αστικά κέντρα, όσο και στα μνημεία της.

@Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΛΗΘΑΡΓΟ: Αποτελεί κοινή συνισταμένη το γεγονός ότι ο πολιτισμός μας παραμένει σε ύπνωση. 20 χρόνια περιμένουμε την αποκατάσταση του κάστρο της Κυπαρισσίας, όταν στις πολιτιστικές διαδρομές του υπουργείου πολιτισμού εντάχθηκε μόλις πρόσφατα αναβάθμιση της περιοχής της Περιστεριάς. Του αρχαιολογικού χώρου με μεγάλη αξία για το οποίο δυστυχώς μέχρι και σήμερα παρά αυτή την θετική πρόταση του  υπουργείου, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για ανασκαφές.


@Μάλιστα θυμίζουμε ότι οι κορυφαίοι αρχαιολόγοι μιλώντας προ πενταετίας στην ιστοσελίδα μας είχαν αναφέρει ότι στην Περιστεριά δεν έχουμε ανακαλύψει ούτε το ένα δέκατο των αρχαιολογικών θησαυρών που υπάρχουν θαμμενοι στην περιοχή. Σε αυτό μάλιστα συμφώνησε και τότε πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών μαζί με τον κ. Κορρέ που διενήργησε ανασκαφές στην περιοχή.

@ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ: Η απουσία εξωστρέφειας διαφαίνεται και από το γεγονός ότι καμιά παραλία της Τριφυλίας τα τελευταία χρόνια πλέον δεν διαθέτει ούτε μία γαλάζια σημαία. Έχει όμως η περιοχή της Γιάλοβας. Εμείς απλά αναλωνόμαστε σε παχιά λόγια χωρίς αύριο. Να μη μιλήσουμε και για την παραγωγή πολιτιστικού προϊόντος.

@Η απουσία πολιτιστικών δράσεων είναι έκδηλη. Χωρίς στήριξη σε σχήματα πολιτισμού, κοινωνικές δράσεις από ομάδες, χωρίς ουσιαστικά έργα, αποδεικνύουν ότι όχι μόνο δεν υπάρχει στρατηγική αλλά επικρατεί μία στασιμότητα που πολλές φορές εξοργίζει.

@ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ: Η παραδοχή μάλιστα του προέδρου της ένωσης ξενοδόχων ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ κ. Καράλης στη σελίδα μας ότι η Μεσσηνία δεν είναι τουριστικός προορισμός, άρα και η Τριφυλία,  δεν αφήνει πολλά περιθώρια εξελίξεων. Μόνη κερδισμένη βέβαια παραμένει η περιοχή της Καλαμάτας της Μεσσήνης. Η Τριφυλία βαδίζει το δικό της δρόμο μέσα μόνο από μπαλκονάτες έωλες υποσχέσεις, και το χειρότερο χωρίς καν προτάσεις στο οικείο Δημοτικό συμβούλιο..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages