ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΤΗΣ ΓΙΑΛΟΒΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΤΗΣ ΓΙΑΛΟΒΑΣ


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός για το οδικό έργο της παράκαμψης Γιάλοβας. Σύμφωνα με πληροφορίες εχθές
συνολικά κατατέθηκαν οκτώ προσφορές και μειοδότης αναδείχθηκε η ΙΝΤΡΑΚΑΤ με προσφορά που έφτασε στο 26%. Οι προσφορές κυμάνθηκαν από το 4% μέχρι και 26% που έφτασε τελικά η ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Στις 22 του μήνα είχαν κατατεθεί οι φάκελοι συμμετοχών. 
 Το έργο έχει αναθέτουσα αρχή το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με ποσό 40,5 εκατ. ευρώ το οποίο περιλαμβάνει τον ΦΠΑ. Από αυτά το ποσό τα 37,35 είναι για το έργο και τα υπόλοιπα 3,15 είναι η ύπαρξη μιας προαίρεσης (δηλαδή ενδεχομένως πρόσθετου έργου) ύψους 3,15 εκατ. ευρώ για την κατασκευή ενός ισόπεδου κόμβου, παράπλευρου δικτύου, διευθέτηση χειμάρρων Ξερολάγκαδου, Γιανούζαγα και Ξεριά. Αναθέτουσα αρχή του έργου είναι το υπουργείο ΥΠΟΜΕ. Το έργο προ καιρού έχειενταχθεί στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΤΠΑ) 2021-2025 του υπουργείου ενώ από περασμένο Μάρτιο χαρακτηρίστηκε ως “εθνικού επιπέδου”. 
Παράλληλα με άλλη απόφαση κηρύχθηκαν οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις ακινήτων που απαιτούνται για την κατασκευή του υπόψη έργου. Η διάρκεια των έργων ορίστηκε σε 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Εφόσον αυτό γίνει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023 τότε, το καλοκαίρι του 2025 το έργο θα μπορεί να έχει ολοκληρωθεί. Είναι το πρώτο μεγάλο έργο που υπογράφει η νέα διοίκηση της ΙΝΤΡΑΚΑΤ δείχνοντας τις διαθέσεις της για την μεγέθυνση του ανεκτέλεστου της και της γενικότερης θέσης της στον εγχώριο κατασκευαστικό κλάδο. Πηγή: ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages