ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΝ. ΤΑΤΟΥΛΗ ΣΕ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΝ. ΤΑΤΟΥΛΗ ΣΕ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

 


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, ΤΗΣ Π.Ε ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Από την ανάληψη των καθηκόντων μου τον περασμένο Σεπτέμβριο ως προπονητής πετοσφαίρισης του ΑΣ Τριφυλιας , διαπίστωσα τη μεγάλη ζήτηση χρήσης του μοναδικού κλειστού δημοτικού γυμναστηρίου Κυπαρισσίας και την αντίστοιχη έλλειψη ωρών για την κάλυψη άθλησης του αθλητικού κόσμου της πόλης μας. Συγκεκριμένα στο κλειστό Γυμναστήριο της Κυπαρισσίας, στεγάζονται δύο σύλλογοι με αρκετά τμήματα ο καθένας (πετοσφαίρισης και καλαθοσφαίρισης) καθώς και με ένα δίωρο το Σάββατο το TAEKWODO. Ως αποτέλεσμα αυτού είναι ότι τα τμήματα έχουν ελάχιστες ώρες προπονήσεων έως καθόλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σύλλογός μας, στο άθλημα που με αφορά, της πετοσφαίρισης, είχε συμμετοχή από αθλούμενες ώστε να κατεβάσει τρία τμήματα (Παγκορασίδων, Κορασίδων και Γυναικών). Όμως οι ώρες που μας δόθηκαν,( χωρίς αυτή τη στιγμή να εξετάζω ή να είμαι ο αρμόδιος να εξετάσω, αν μας αναλογούσαν μόνο αυτές ή περισσότερες) ήταν τόσο περιορισμένες, που αναγκαστήκαμε να αποσύρουμε τα δύο από τα τρία τμήματα και να συνεχίσουμε μόνο με το τμήμα των παγκορασίδων. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσω ότι το νεοσύστατο τμήμα παγκορασίδων αποτελείται από 22 αθλήτριες, οι οποίες προπονούνται όλες μαζί και οι ώρες προπονήσεων τους είναι Δευτέρα 15.00 – 16.00 και Τετάρτη 21.00 – 23.00 που όπως καταλαβαίνουμε όλοι είναι πολύ αργά, συνεπώς όχι μόνο δεν είναι λειτουργικό, αλλά είναι και αποτρεπτικό για παιδιά του γυμνασίου. Παρόμοιες δυσκολίες όμως αντιμετωπίζουν όλα τα τμήματα και των δύο συλλόγων. Βεβαίως και δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και άλλα συλλογικά ή ατομικά αθλήματα, τμήματα και δημότες που δεν έχουν καθόλου ώρες και είναι παντελώς αποκλεισμένοι από το κλειστό γυμναστήριο Κυπαρισσίας διότι οι ώρες δεν επαρκούν. Συνεπώς κρίνεται αναγκαία και επιτακτική ανάγκη δημιουργίας κλειστού προπονητικού κέντρου τόσο στην Κυπαρισσία όσο και στα Φιλιατρά τα οποία είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ το έτος 2022 να μην διαθέτουν κανένα κλειστό προπονητήριο. Πολλοί δήμοι ανά την Ελλάδα, δημιουργούν κλειστά προπονητικά κέντρα, χρησιμοποιώντας παλαιά μεγάλα κτίρια ή φτιάχνοντας το λεγόμενο «ΜΠΑΛΟΝΙ», το οποίο έχει και χαμηλό κόστος. Αξίζει να σημειωθεί για παράδειγμα ότι ο Δήμος Παπάγου κατασκεύασε μπαλόνι με δύο γήπεδα καλαθοσφαίρισης, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, όπως και ο Δήμος Γλυφάδας. Τα παραπάνω θεωρούνται ΑΜΕΛΗΤΕΟ ΠΟΣΑ για προϋπολογισμό ενός Δήμου, ακόμα και αν δεν υπάρξει χρηματοδότηση και συνεργασία με την Περιφέρεια και το αρμόδιο Υπουργείο για θέματα αθλητισμού! Σας επισυνάπτω στην παρούσα επιστολή μου φωτογραφίες όπου απεικονίζονται εσωτερικά και εξωτερικά τέτοιες κατασκευές γηπέδων «ΜΠΑΛΟΝΙ».

Όσον αφορά την πόλη της Κυπαρισσία, όπου κατοικώ μόνιμα και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά ως προπονητής και γυμναστης, λύσεις που μπορούν να αξιολογηθούν από τη δημοτική αρχή είναι :

  1. Ενοικίαση αποθηκών της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας ή

  2. Χρήση του οικοπέδου που παραχωρήθηκε από την περιφέρεια στο Δήμο και το ποσό των 200.000 ευρώ που έχει προαναγγείλει ο περιφερειάρχης ότι παραχωρεί στο Δήμο , όπου μπορεί να κατασκευαστεί κλειστό αθλητικό κέντρο (κατασκευή Μπαλονιού) ή

  3. Κατασκευή Μπαλονιού στο χώρο της παραλίας της Κυπαρισσίας που προορίζεται από το σχέδιο πόλης για αθλοπαιδιές (στη θέση που βρίσκεται το παραλιακό νηπιαγωγείο)

Οι εναλλακτικές αυτές προτάσεις ή κάποια άλλη πρόταση, θα έχει ως αποτέλεσμα με μικρό οικονομικό κόστος, ο Δήμος να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες για άθληση των δημοτών (ώρες κοινού) αλλά και των σωματείων πετοσφαίρισης, καλαθοσφαίρισης, αντισφαίρισης και άλλων αθλημάτων συλλογικών ή ατομικών, που θα προκύψουν αν βρουν χώρο και χρόνο για προπονήσεις!

Κλείνοντας θέλω να πω ότι :

Για να προάγουμε τον αθλητισμό στον τόπο μας

Για να αναδείξουμε τα ταλέντα του τόπου μας

Για να αναδείξουμε μέσα από τον αθλητισμό και τον τόπο μας

Θέλουμε παιδιά και μεγάλους στα γήπεδα!

Θέλουμε ο αθλητισμός να μας ενώνει και όχι να μας διχάζει!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ Α.Σ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages