ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


\

Την ώρα που πάνω από τη χώρα πλανώνται η ακρίβεια αλλά και η ανεργία μια και αναφερόμαστε σε ένα περιβάλλον συνεχούς εργασιακής επισφάλειας, οι ασφυκτικές πιέσεις στα νοικοκυριά παραμένουν. Σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας, αποτυπώνεται το διάχυτο αίσθημα απαισιοδοξίας των εργαζομένων, καθώς ένας στους πέντε φοβάται πως θα χάσει τη δουλειά του, ενώ το 72% των πολιτών αδυνατεί να βγάλει πέρα με το μηνιάτικο.

Το Ινστιτούτο “Νίκος Πουλαντζάς” δημοσίευσε το τρίτο ετήσιο “κύμα” της έρευνας “Συνθήκες εργασίας στην Ελλάδα: Εμπειρίες και στάσεις γύρω από την αγορά εργασίας”, όπου στο κέντρο βάρους τέθηκε η μισθωτή εργασία, η οποία, όπως αποδεικνύεται, είναι “καταδικασμένη” να οδηγήσει στη φτωχοποίηση.

Η συγκεκριμένη έρευνα στη βάση των αριθμών και των στοιχείων που καταδεικνύει κάνει σαφές πως η δεσπόζουσα κοινωνική κρίση έχει διαμορφώσει αντίξοες συνθήκες για τους εργαζομένους.

Ειδικότερα, το Ινστιτούτο “Νίκος Πουλαντζάς” διεξήγαγε έρευνα σε συνεργασία με την Prorata, κατά την οποία παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση στους εργαζόμενους που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν με τον μισθό τους, ενώ η ελληνική αγορά εργασίας χαρακτηρίζεται από έναν υψηλό και διάχυτο βαθμό επισφάλειας, κυρίως εντοπισμένο στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και πολύ περισσότερο τους εργαζόμενους/τις εργαζόμενες με μπλοκάκι

 Στοιχεία από την έρευνα του Ινστιτούτου “Νίκος Πουλαντζάς”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages