ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΤΗΚΕ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΠΛΑΤΕΙΩΝ- ΚΟΝΤΡΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΔΗΜΟΤΗ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΤΗΚΕ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΠΛΑΤΕΙΩΝ- ΚΟΝΤΡΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΔΗΜΟΤΗ


 Μια ακόμη συνεδρίαση εντάσεων και έντονων λεκτικών διαπληκτισμών για το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας την Παρασκευή το βράδυ, όπου η κατάσταση ως συνήθως ξέφυγε από τα όρια.

Στο επίκεντρο ήταν οι αντιπαραθέσεις του Δημάρχου Γιώργου Λεβεντάκη, με επικεφαλής παρατάξεων και συμβούλους, όπως τον Δημήτρη Δριμή, την Χάιδω Παναγιωτοπούλου, τον Σαράντο Κουκούμη και το Γιάννη Μερκούρη. Αλλά και με τον πολίτη, επιχειρηματία από την Κυπαρισσία Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, ο οποίος έκτος αίθουσας είχε έντονο φραστικό επεισόδιο και με τον αντιδήμαρχο Αντώνη Βλάχο.
Παρόλα αυτά το Σώμα κατάφερε να σχηματίσει απαρτία και να συνεδριάσει και στα τέσσερα συμβούλια που ήταν προγραμματισμένα, όπως και να περάσουν όλες οι αποφάσεις είτε ομόφωνα είτε κατά πλειοψηφία.
Στο επίκεντρο των αντιπαραθέσεων για ακόμη μια φορά βρέθηκε το ζήτημα ανάπλασης των πλατειών σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους και ειδικά αυτή των Φιλιατρών με αφορμή και την πρόσφατη υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας για αυτό το ζήτημα.
Το συγκεκριμένο θέμα έθεσαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Μερκούρης, Χάιδω Παναγιωτοπούλου, Δημήτρης Δριμής, Αγγελής Κοροβίλας, Παναγιώτης Τσαφαράς, που μεταξύ άλλων ζήτησαν ενημέρωση για το αν υπάρχει νέα μελέτη και τι προβλέπει, επισήμαναν τις ενστάσεις που έχουν εκφραστεί και καυτηρίασαν το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή μαζεύει υπογραφές σε ένα λευκό χαρτί από πολίτες στα Φιλιατρά, αν συμφωνούν με την ανάπλαση. Αυτό τονίστηκε δεν είναι διαβούλευση, ενώ άσκησαν κριτική και στον Περιφερειάρχη για τη διαδικασία που ακολουθεί.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων τόνισε, ότι έγινε (νέα μελέτη) και στην συνέχεια ότι γίνεται νέα μελέτη από την Περιφέρεια την οποία και θα πληρώσει αυτή με 100.000 ευρώ. Υπάρχει προσχέδιο είπε, πάει να ολοκληρωθεί η μελέτη και να δημοπρατηθεί. Ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα γίνουν οι αναπλάσεις στις πλατείες και των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων.
Η ένταση στο συμβούλιο κορυφώθηκε με τον επιχειρηματία Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, ο οποίος να σημειώσουμε τις προηγούμενες ημέρες είχε δημοσιοποιήσει καταγγελία αναφορά που είχε κάνει στο Δήμο, με κοινοποίηση στην εισαγγελέα και το ΑΤ Τριφυλίας. Σε αυτή ασκούσε έντονη κριτική στη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο για διάφορα ζητήματα. Στο προχθεσινό συμβούλιο ο Δήμαρχος ρωτήθηκε από Δημοτικούς Συμβούλους σχετικά με όσα καταγγέλλονται στην επιστολή και ενώ αρχικά τόνισε πως δεν έχει να πει τίποτα ,όταν ξαναρωτήθηκε όμως, μεταξύ άλλων τόνισε πως έχει τόσες παρανομίες (ο κ. Παναγιωτόπουλος) που δεν μπορεί να μιλά για νομιμότητα και έκανε λόγω για δεξαμενές καυσίμων που έχει μέσα στην πόλη, από τις οποίες κινδυνεύει η πόλη, για το πρατήριο υγρών καυσίμων που διατηρεί και δημιουργεί προβλήματα.
Αν και ο κ. Παναγιωτόπουλος δεν ήταν παρόν στην αίθουσα ενημερώθηκε για τα λεγόμενα του Δημάρχου και πήγε στην αίθουσα συνεδριάσεων ξεκινώντας ένας μεγάλος κύκλος έντασης. Με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι είναι στη διάθεση δημοσιογράφων και όλων των υπηρεσιών να τον ελέγξουν για να δουν αν έχει κάποια παρανομία. Ενώ όπως ήδη αναφέραμε, αρχικά είχε έντονη λογομαχία με τον αντιδήμαρχο Αντώνη Βλάχο εκτός αίθουσας και στην συνέχεια όταν μετά από αρκετή ώρα του δόθηκε ο λόγος να τοποθετηθεί με τον ίδιο τον Δήμαρχο.  
ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ KYPARISSIA TV https://youtu.be/4Y_HZQF-Bdo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages