ΑΜΕΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΖΗΤΑ Η ΟΕΒΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

ΑΜΕΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΖΗΤΑ Η ΟΕΒΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

 Πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του Διοικητικού Συμβουλίου και των Προέδρων των Σωματείων μελών της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, με τον Βουλευτή Μεσσηνίας και π.Υπουργό κ Αλέξη Χαρίτση.


Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γεώργιος Καπερώνης, ανέλυσε τις προτάσεις που έχει καταθέσει η Ομοσπονδία και η ΓΣΕΒΕ προς την κυβέρνηση, για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και εξέφρασε τις ανησυχίες όλων των συναδέλφων, για την δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται λόγω της διεθνής ενεργειακής κρίσης, σε συνέχεια από την υγειονομική κρίση του covid 19.

Τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας, ώστε να αποφύγουμε τα λουκέτα και να μπουν και οι μικρομεσαίοι σε ρυθμό ανάπτυξης, συμβάλλοντας στην βελτίωση της εθνικής οικονομίας, γιατί ο ρόλος τους στις θέσεις εργασίας που προσφέρουν και στο Α.Ε.Π είναι σημαντικός.

Τα ζητήματα στα οποία αναφέρθηκε συγκεκριμένα ο Πρόεδρος είναι:

1. Χρηματοδότηση – Ρευστότητα

2. Ανάσχεση διόγκωσης του ιδιωτικού χρέους

3. Φορολογικά ζητήματα

4. Ενεργειακή κρίση και άνοδος του ενεργειακού κόστους

5. Εργασιακά – ΕΓΣΣΕ

6.Πολιτικές ψηφιακής ανάπτυξης με στόχευση στις μικρές επιχειρήσεις

7. Ενίσχυση της συνεργατικότητας και προώθηση των συνεργατικών σχημάτων

8. Κατάρτιση επανακατάρτηση επιχειρήσεων και εργαζομένων

9. Ενίσχυση του συστήματος υγείας

Έγινε ένας γόνιμος διάλογος με τον κ. Χαρίτση, ο οποίος άκουσε προσεκτικά τα αιτήματα και τους προβληματισμούς των συμμετεχόντων στην συνεδρίαση και υποσχέθηκε ότι θα είναι κοντά σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, πού καταγράφουν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των κλάδων από την βάση τους και συμβάλουν στην εξεύρεση ουσιαστικών λύσεων, ώστε να διασφαλιστεί η προστασία και να προωθηθούν τα συμφέροντα, για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους επιχειρηματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages