"ΜΥΛΟΣ" ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

"ΜΥΛΟΣ" ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

 


Πληρώθηκε 100.000 ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου;

Άγνωστο παραμένει αν κατάλαβε, τελικά, κάποιος εκ των δημοτικών συμβούλων που συμμετείχαν στην 41η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας την Παρασκευή το απόγευμα, εάν έγινε, γίνεται ή θα γίνει νέα μελέτη για την ανάπλαση της πλατείας Φιλιατρών, ύστερα από όσα ανέφερε στο Σώμα ο δήμαρχος, Γεώργιος Λεβεντάκης.

Αρχικά τόνισε επί λέξει ότι «Έγινε καινούργια μελέτη με υποδείξεις της Αρχαιολογίας και των Νεωτέρων. Πληρώθηκε εκατό χιλιάδες από τον κ. Νίκα. Το ανακοίνωσε ο κ. Νίκας αυτό. Ότι μελέτη έγινε».

Ωστόσο, απαντώντας στη συνέχεια σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων, άλλοτε έλεγε πως έγινε νέα μελέτη και άλλοτε πως γίνεται και θα γίνει, ενώ ανέφερε πως υπάρχει προσχέδιο [σ.σ. από τη μελέτη που είχε γίνει και την οποία ακύρωσε δύο φορές με απόφασή της η αρμόδια Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού]. Ο κ. Λεβεντάκης, προ ημερήσιας διάταξης, είπε ότι για την πλατεία Φιλιατρών είχε βραβευτεί η μελέτη και όχι η πλατεία.

Ο Γιάννης Μερκούρης τον ρώτησε εάν σέβεται τις διαδικασίες, προσθέτοντας πως το Τοπικό Συμβούλιο είναι στα κάγκελα, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε να περάσει η μελέτη από το Τοπικό Συμβούλιο και το Δημοτικό Συμβούλιο, με τον κ. Λεβεντάκη να ισχυρίζεται απαντώντας πως έγινε καινούργια μελέτη και πληρώθηκε 100.000 ευρώ από τον κ. Νίκα.

Η Χάιδω Παναγιωτοπούλου, πάντως, τόνισε πως σε καμία υπηρεσία δεν έχει κατατεθεί μελέτη (σ.σ. νέα) για τη πλατεία Φιλιατρών.

Ο Δημήτρης Δριμής σχετικά με τις πλατείες Φιλιατρών και Γαργαλιάνων τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «αρνείστε λύσεις».

Ερωτήσεις έθεσε και ο Παναγιώτης Τσαφαράς, αναφέροντας πως δύο αντιδήμαρχοι μαζεύουν υπογραφές για την πλατεία και σημειώνοντας: «Διχάζουμε τον κόσμο λέγοντας ναι ή όχι χωρίς να γνωρίζουμε τι συμβαίνει».

«Στα Φιλιατρά είναι ανάστα ο κόσμος. Θέλω μια ξεκάθαρη απάντηση τι θα γίνει με την πλατεία. Θα μπορέσουμε να έχουμε τη μελέτη, να κάτσουμε σ’ ένα τραπέζι σαν άνθρωποι να μπορέσουμε να συζητήσουμε να δούμε τι θα γίνει;», τόνισε ο Ευάγγελος (Αγγελής) Κοροβίλας και ο κ. Λεβεντάκης του απάντησε: «Δεν ξέρω αν διαβάσατε το κείμενο της Περιφέρειας, ότι θα γίνει με τις υποδείξεις του κόσμου, έτσι; Με τις ανάγκες και αυτό που θέλει η κοινωνία. Πήγαμε, λοιπόν, άκουσε, πήγαμε στην Αρχαιολογία, μας έδωσε ένα πλάνο, πήγαμε στη Νεωτέρων, μας έδωσε ένα πλάνο. Αυτά, λοιπόν, τα πήραμε και πήγαμε σ’ ένα μεγάλο μελετητικό γραφείο, τα δώσαμε και είπε ο περιφερειάρχης: θέλω να γίνουν με την υπόδειξη αυτών…».

Ο κ. Κοροβίλας παρενέβη λέγοντας: «Εμείς, ως δημοτικοί σύμβουλοι, μπορούμε να έχουμε το σχέδιο της πλατείας και να κάτσουμε σ’ ένα τραπέζι όλοι μαζί να δούμε πού βολεύει, όχι εμάς, πού βολεύει την πόλη η κατάσταση;», με τον κ. Λεβεντάκη να απαντά: «Η μελέτη η παλιά είναι άκυρη. Πήγε λοιπόν είπαμε ο περιφερειάρχης κι έδωσε 100.000 ευρώ η Περιφέρεια και κάνει καινούργια μελέτη…».

«Μπορούμε να έχουμε το σχέδιο;» ανέφερε ο κ. Κοροβίλας, για να λάβει την απάντηση Λεβεντάκη: «Μόλις τελειώσει, θα το φέρω, ευχαρίστως».

Οι τόνοι ανέβηκαν για τις υπογραφές που γυρίζουν και μαζεύουν αντιδήμαρχοι για την πλατεία, χωρίς, καθ’ ομολογία δημάρχου, να υπάρχει αυτή τη στιγμή μελέτη, με τον κ. Λεβεντάκη να λέει: «Δεν είναι δημοκρατικό αυτό;» και δημοτικούς συμβούλους να απαντούν «όχι», με τον Σαράντο Κουκούμη να σημειώνει: «Αφού δεν τους παρουσιάζετε τίποτα» και τον κ. Λεβεντάκη να του απαντά: «Πήγαινε εσύ λοιπόν και φέρε μου αντίστοιχες υπογραφές. Εγώ τις πήρα τις υπογραφές όχι για την πλατεία. Η πλατεία είναι εξασφαλισμένη. Τις πήρα για άλλο λόγο. Όταν θα έρθει η ώρα να πάω στην Περιφέρεια, εγώ θα πω ως δήμαρχος “έχω αυτά τα τηλέφωνα, αυτά τα ΑΦΜ, αυτά τα ονόματα και κάντε έρευνα αν είναι αληθινά. Έχω τρεισήμισι, παράδειγμα, τρεις χιλιάδες υπογραφές. Εσείς που δεν τη θέτε, φέρτε μία…”».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages