ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ Ή ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΈΣ ΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΎ! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ Ή ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΈΣ ΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΎ!


 Δήθεν επιστροφή φόρου υπόσχεται νέα απάτη μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας  ακόμα και τηλεφωνικά προσποιούμενοι συνεργάτες του λογιστής σας , προσπαθούν επιτήδιοι με την ΑΑΔΕ μάλιστα να εκδίδει ανακοίνωση προειδοποίησης για τους φορολογούμενους. Τηλεφωνικά κρούσματα μάλιστα έχουν παρουσιαστεί στην ΤΡΙΦΥΛΙΑ σύμφωνα με αναγνώστες μας οι οποίοι ευτυχώς γνωρίζουν από το λογιστή τους τι δικαιούνται και πότε. Μάλιστα οι επιτήδειοι φαίνεται να είναι πειστικοί μέχρι να εκμαιεύσουν τα προσωπικά σας στοιχεία, δήθεν για επιβεβαίωση.

Η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ για το κακόβουλο λογισμικό 

«Αγαπητή Κυρία/Αγαπητέ Κύριε,

Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι συνεχίζονται οι κακόβουλες ενέργειες παραπλανητικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, με παραποίηση λογοτύπων της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr, που αναγράφουν ότι η Εφορία σας ενημερώνει πως δικαιούστε επιστροφή φόρου και σας προτρέπουν «να κάνετε κλικ για να υποβάλετε αίτηση επιστροφής».

Εφιστούμε εκ νέου την ιδιαίτερη προσοχή σας, καθώς πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης μέσω παραποίησης εικόνας και στοιχείων.

Για την προστασία σας:

1. ΜΗΝ επιλέξετε τυχόν προτεινόμενο σύνδεσμο (link)

2. ΜΗΝ ανοίξετε κανένα συνημμένο αρχείο του μηνύματος

3. Διαγράψετε ΑΜΕΣΩΣ το μήνυμα, καθώς είναι πλαστό και περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο.

Χαρακτηριστικό της απόπειρας εξαπάτησης είναι η παραλλαγή των μηνυμάτων και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εμφανή λάθη στη χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Επίσης, στις περιπτώσεις εξαπάτησης μέσω mail, ενώ το μήνυμα φαίνεται να αποστέλλεται από κρατική υπηρεσία (πχ. από @aade.gr ή @gov.gr), ο πραγματικός αποστολέας είναι άγνωστη ηλεκτρονική διεύθυνση, συνήθως στην αλλοδαπή.

Συνιστούμε να είστε επιφυλακτικοί και να ελέγχετε με πολλή προσοχή παρόμοια παραπλανητικά μηνύματα ή sms που τυχόν λάβετε στο μέλλον.

Σας ευχαριστούμε για το χρόνο και τη συνεργασία σας.

Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages