ΑΠΡΟΣΠΕΛΑΣΤΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΕΛΑΙΟΠΕΡΙΒΟΛΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

ΑΠΡΟΣΠΕΛΑΣΤΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΕΛΑΙΟΠΕΡΙΒΟΛΑ


 Σοβαρά προβλήματα ακόμη και στο να προσεγγίσουν τις περιουσίες τους με ελαιόδεντρα για να ραβδίσουν, αντιμετωπίζουν πολίτες – δημότες στην Τριφυλία, αφού οι αγροτικοί δρόμοι είναι γεμάτοι γρανιά και σε κακό χάλι, όπως τονίστηκε στο Δ.Σ. Τριφυλίας.

«Θέλω να ρωτήσω τι γίνεται με την αγροτική οδοποιία. Έχουμε φτάσει στα μέσα της ελαιοκομικής περιόδου και δεν έχουμε δρόμους να πάμε στα χτήματά μας. Είναι απροσπέλαστα», τόνισε η Σταματία Αλεξοπούλου, προ ημερήσιας διάταξης, θέτοντας και αναδεικνύοντας τα προβλήματα. «Σε ποια περιοχή;», ρώτησε ο αντιδήμαρχος, Αντώνιος Βλάχος, με την κα Αλεξοπούλου να του απαντά: «Σε πολλές περιοχές. Μουριατάδα, πάνω στο Κουντρί, πραγματικά μιλάμε για γρανιά…».
Σε παρέμβασή του ο Γιάννης Μερκούρης, εκτός μικροφώνου, είπε: «Τρία χρόνια δεν κάνατε τίποτα», με τον κ. Λεβεντάκη να απαντά: «Τι λέτε τώρα; Υπάρχουν δρόμοι που δεν έχουμε περάσει;», και ακολούθησε… χάβρα με αντιδημάρχους και συμβούλους να μιλούν ταυτόχρονα.
Συνεχίζοντας η κα Αλεξοπούλου παρατήρησε: «Είχα ρωτήσει τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, πριν από 6 – 7 μήνες, μου είπε θα προλάβουμε. Δεν προλάβαμε. Αυτό επαναλαμβάνω, ότι το 1/3 πάει στα χτήματά του και οι άλλοι δεν μπορούν να πάνε».
«Κάθε μέρα είμαστε στους δρόμους. Αυτές είναι οι δυνατότητες…», είπε ο κ. Λεβεντάκης, με την κα Αλεξοπούλου να απαντά: «Να μην το πω; Υπάρχει μείζον πρόβλημα» και το δήμαρχο να της λέει: «Κυρία Σταματία, έχετε δίκιο. Τα μηχανήματα είναι τόσων ετών, καθημερινά ή το ένα ή το άλλο παρουσιάζει βλάβη…».
Για το χάλι των αγροτικών δρόμων, ο Σαράντος Κουκούμης σχολίασε: «Όσο για τους αγροτικούς δρόμους, να σας πάω στο Κοπανάκι λοιπόν σε δυο – τρεις δρόμους που έχει να πέσει ένας κουβάς αμμοχάλικου εδώ και τρία – τέσσερα χρόνια τουλάχιστον», αναφέροντας τις περιοχές Στιλάρι και Λάπι και λέγοντας στον αντιδήμαρχο Αλέξανδρο Κουτρουμπή, που ισχυρίστηκε ότι πέρυσι έγιναν δρόμοι εκεί που ισχυρίστηκε ο κ. Κουτρουμπής: «Αφήστε τις κοροϊδίες».
Ο κ. Κουκούμης αναφέρθηκε σε αποφάσεις και έγγραφες αιτήσεις του προέδρου και του Συμβουλίου Κοινότητας Αγαλιανής, καθώς και κατοίκων, λέγοντας: «Δεν απαντάτε και δεν έχει γίνει τίποτα. Οι κάτοικοι έχουν απαυδήσει».
Στη συνέχεια ο Στάθης Ανδρινόπουλος, που συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης, τόνισε ότι «η αγροτική οδοποιία και όλοι οι δρόμοι είναι στα χάλια τους. Καλό θα είναι αύριο – μεθαύριο να κάνει μια βόλτα και ο κ. δήμαρχος και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και κάποιοι από την τεχνική υπηρεσία να ’ρθουν να δούνε τα χάλια…».
«Δεν πειράζει. Τρεις μήνες ήταν τα μηχανήματα εκεί πέρα και επί των ημερών σου ήτανε ενάμιση μήνα, τα μηχανήματα ήταν τρεις μήνες. Οι δρόμοι που έχουν γίνει στους Γαργαλιάνους και γύρω στα χωριά δεν έχουν γίνει πουθενά αλλού. Τα μηχανήματα έχουν περάσει απ’ όλους τους δρόμους…», απάντησε ο κ. Λεβεντάκης.
Ο κ. Ανδρινόπουλος ρώτησε ποιος ήταν ο προγραμματισμός για την αγροτική οδοποιία και τι έχει γίνει, προσθέτοντας: «Κάνατε τίποτα; Και σας πληροφορώ ότι η αγροτική οδοποιία που είχα κάνει, εκείνη έχει κρατήσει…».
Παίρνοντας το λόγο η Μαρία Πανουσιοπούλου τόνισε πως «αγροτική οδοποιία έχει συντελεστεί μονομερώς στο Δήμο. Γαργαλιάνοι, Φιλιατρά και ελάχιστα Κυπαρισσία. Η Αγαλιανή έχει αγροτική οδοποιία; Δεν έχει τίποτα. Όσες φορές σάς ζήτησε ο πρόεδρος το γκρέιντερ και τις τσάπες και υλικά, δεν τα στείλατε…».  Του Ηλία Γιαννόπουλου tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages