ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟΣ ΔΩΡΙΣΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟΣ ΔΩΡΙΣΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ


O Σύλλογος Κυπαρισσίων «Η Αρκαδιά»  δια της Προέδρου του κ. Τσατσάκου – Θεοδωροπούλου Θεοδώρας παρέδωσε στον  Δήμαρχο Τριφυλίας και Πρόεδρο της  Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας,  την σημαντική ιστορική για τον τόπο μας δωρεά του Κυπαρίσσιου συμπατριώτη μας κ. Διονυσίου Μαυρογένη, ως μοναδικό τεκμήριο της σχολικής ζωής με τον τίτλο “Βιβλίον Πρακτικών του Εν Κυπαρισσία Ελληνικού Σχολείου αρχόμενον από του Σχολικού Έτους 1884–85”, με σκοπό την έκθεσή του στο Λαογραφικό Μουσείο Κυπαρισσίας «Κωστής Παλαμάς».

Την περίοδο αναφοράς του σχολικού βιβλίου έπαρχος και σχολάρχης ήταν ο Χρηστάκης Παλαμάς, αδελφός του μεγάλου μας ποιητή Κωστή Παλαμά, του οποίου η υπογραφή φαίνεται στο πρακτικό του σχολικού έτους 1884 στην τρίτη φωτογραφία.

Η επιθυμία και η ευχή του συμπατριώτη μας είναι να παραμείνει το χειρόγραφο αυτό για πάντα στη μνήμη μας ως μέρος και συνέχεια της ατομικής και συλλογικής ταυτότητας του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages