ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

 


Θλίψη και αποτροπιασμός με τις εικόνες εγκατάλειψης

Θλίψη και αποτροπιασμό αισθάνεται κανείς αντικρίζοντας το ιστορικό Λύκειο των Φιλιατρών, εγκαταλελειμμένο από τους αρμοδίους, να ρημάζει.

Το εμβληματικό, νεοκλασικό κτήριο εξαιρετικής αρχιτεκτονικής κατασκευάστηκε το 1926 με χρήματα των ίδιων των Φιλιατρινών πολιτών εκείνης της εποχής. Τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του χρησιμοποιήθηκε και ως Γυμνάσιο, ενώ το 1964 χρειάστηκε να αναπαλαιωθεί – ανακαινιστεί.

Είναι δε άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία, τον πολιτισμό και, βεβαίως, την παιδεία στην πόλη.

Δυστυχώς, δεν έχει τύχει του ενδιαφέροντος και της φροντίδας που του αξίζει, τουλάχιστον για την προστασία του από το πέρασμα του αδυσώπητου χρόνου και… «εισβολείς».

Σημειώνεται πως η μετεγκατάσταση από το παλιό στο νέο κτήριο του Λυκείου Φιλιατρών έγινε το Δεκέμβριο του 2012 και το πρώτο κουδούνι του 2013, στις 8 Ιανουαρίου, χτύπησε στο νέο κτήριο, με το ιστορικό Λύκειο να μένει σχεδόν άδειο και μόνο, αλλά πάντα στις καρδιές των Φιλιατρινών με αναμνήσεις από τη μαθητική ζωή, τα παιχνίδια και τα σκιρτήματα από τα εφηβικά χτυποκάρδια!

Την προηγούμενη δημοτική περίοδο έγιναν παρεμβάσεις στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Επισκευή Παλαιού Λυκείου Φιλιατρών», που αφορούσαν κυρίως αντικατάσταση κουφωμάτων σε αίθουσες, διαδρόμους, χώρους υγιεινής κ.τ.λ.

Ωστόσο, πόρτες και παράθυρα το χρονικό διάστημα που ακολούθησε παραβιάστηκαν. Η «δημόσια ενημέρωση-έκκληση του Συλλόγου Μονίμων Καθηγητών του Γυμνασίου Φιλιατρών για την κατάσταση στο παλαιό Λύκειο» προς το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας και το Συμβούλιο Κοινότητας Φιλιατρών, την οποία παρέδωσαν τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών, είναι καμπανάκι αφύπνισης για ενεργοποίηση και δράση για την προστασία και τη σωτηρία του παλιού Λυκείου Φιλιατρών.

Κι όμως, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας, ουδείς από τη Δημοτική Αρχή ψέλλισε έστω το παραμικρό για την επιστολή των καθηγητών. Ίσως τους διέφυγε, ίσως έχουν άλλες προτεραιότητες που τους απασχολούν, ωστόσο αφού η επιστολή απευθύνεται και προς το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, πρέπει να τεθεί ως θέμα και να γίνει συζήτηση επ’ αυτής.

Οι εικόνες από το εσωτερικό του ιστορικού Λυκείου Φιλιατρών, που εστάλησαν στο «Θ», αποτυπώνουν την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αποκαλύπτοντας την εγκατάλειψή του…

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages