ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ


 Την Τετάρτη 23 Νοέμβριου 2022 έγινε η πρώτη συνάντηση – γνωριμία των Δ.Σ. των Αγροτικών συλλόγων Γαργαλιάνων και Φιλιατρών.

Όπως ήταν αναμενόμενο  οι δυο σύλλογοι ενώθηκαν κάτω από την ομπρέλα των κοινών προβλημάτων που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο.

Αποκύημα αυτής της πρώτης συνάντησης ήταν  η διαπίστωση και καταγραφή των κυριάρχων ζητημάτων που μας απασχολούν όλους, τα όποια σας τα παραθέτουμε όπως αυτά αποτυπωθήκαν:

  • Με αφορμή την πρόσφατη χαλαζόπτωση που έπληξε περιοχές της Τριφυλίας απαιτούμε την άμεση και ακριβή καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ καθώς και την άμεση και χωρίς προσκόμματα αποζημίωση των πληγέντων παραγώγων.
  • Άμεση ελάφρυνση στο δυσβάστακτο κόστος παράγωγης (φυτοφάρμακα , ηλεκτρικό ρεύμα , Πετρέλαιο κίνησης αγροτικών μηχανημάτων, ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές).
  • Να δοθεί ουσιαστική ενίσχυση για τη λίπανση των καλλιεργειών.
  • Ως φλέγον θέμα αναδέχθηκε για άλλη μια φορά η έλλειψη εργατών γης που οδηγεί μαζί με όλα τα προηγούμενα σε πραγματική απελπισία  τους καλλιεργητές.

Τονίζουμε δε ότι οι προσπάθειες και των δυο συλλόγων το επόμενο διάστημα θα επικεντρωθούν στην επικοινωνία με άλλους αγροτικούς συλλόγους της Μεσσηνίας αλλά και εκτός αυτής, με στόχο την κοινή μας δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages