ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΓΙΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ-ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΓΙΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ-ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ


Μεγάλος είναι ο κίνδυνος για τη βιωσιμότητα πολλών Δήμων σε όλη τη χώρα, στο φόντο της ενεργειακής κρίσης. Το καμπανάκι ήχησε για μια ακόμη φορά στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, με την αγωνία όλων για το μέλλον, έκδηλη.

Κατά την εισήγησή του, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε χαρακτηριστικά ότι : «Όλοι έχουμε προβληματιστεί έντονα από τους λογαριασμούς ρεύματος που έρχονται στους Δήμους μας.

Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες της αγωνίας των Δημάρχων για το πώς θα βγάλουν τη χρονιά, γιατί δεν είναι μόνο το ηλεκτρικό ρεύμα, είναι και το κόστος ενέργειας στα σχολεία και τα δημοτικά κτίρια, το κόστος για τα καύσιμα του στόλου των απορριμματοφόρων και αυτοκινήτων των Δήμων, το ενεργειακό κόστος για τις ΔΕΥΑ και στις αρδεύσεις.

Τα μεγέθη είναι τεράστια, οι Δήμοι δεν μπορούν να το επωμιστούν και είναι επιτακτική ανάγκη να δοθούν άμεσα λύσεις.

Η ΚΕΔΕ το τελευταία δεκαήμερο καταβάλει συνεχείς και επίμονες προσπάθειες ώστε να εξευρεθούν λύσεις από τα αρμόδια υπουργεία για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε, πριν καταρρεύσουν οι προϋπολογισμοί μας ή να οδηγηθούν σε χρεοκοπία οι ΔΕΥΑ». Έγινε μια καλή αρχή, απομένουν όμως ακόμη πολλά να γίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages