ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-Παραδοσιακό πανηγύρι, με πλούσιες εκδηλώσεις στο ιστορικό Σελλά Μεσσηνίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 13 Αυγούστου 2023

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-Παραδοσιακό πανηγύρι, με πλούσιες εκδηλώσεις στο ιστορικό Σελλά Μεσσηνίας

 


Τετραήμερο εορταστικών εκδηλώσεων πραγματοποιείται με αφορμή τη γιορτή του 15 Αύγουστου, στο χωριό Σελλάς Μεσσηνίας, που βρίσκεται 19 χλμ από την Κυπαρισσία.

Την Δευτέρα 14 Αυγούστου, παραμονή της εορτής της Παναγίας πραγματοποιείται Μέγας Εσπερινός στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που αποτελεί ιστορικό κτίριο της περιοχής, κτισμένο στα μέσα του 19ου αιώνα.
Την Τρίτη 15 Αυγούστου το πρωί πραγματοποιείται Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στη συνέχεια, ο σύλλογος των απανταχού Σελλαίων «η Αγία Τριάς» διοργανώνει στις 15 Αυγούστου, παραδοσιακό πανηγύρι στο Σελλά Μεσσηνίας με παραδοσιακούς χορούς, με το συγκρότημα Ήχος του Νότου, πλούσιο γεύμα με καλοψημένη γουρουνοπούλα, σουβλάκια, σαλάτες κτλ.
Παράλληλα ο Αθλητικός Όμιλος Σελλά Μεσσηνίας διοργανώνει Αθλητικές Εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες.
Το πρόγραμμα των Αθλητικών Εκδηλώσεων είναι:Κυριακή 13 Αυγούστου 18:00 – Αγώνες Βόλεϋ και Μίνι Μπάσκετ
Δευτέρα 14 Αυγούστου 18:00 – Αγώνας Ποδοσφαίρου Παλαίμαχων – Νέων
Τετάρτη 16 Αυγούστου 18:00 – Αγώνες δρόμου, ανά κατηγορία:
• Παιδιά έως 6 ετών (Προαύλιο Σχολείου 50 μέτρα)
• Παιδιά Δημοτικού (300 μέτρα)
• Παιδιά Γυμνασίου (500 μέτρα)
• Γυναίκες – Άνδρες (1000 μέτρα)
• Γυναίκες – Άνδρες (3000 μέτρα)
• Γυναίκες – Άνδρες (6000 μέτρα)
• Σκυταλοδρομία για παιδιά έως 10 ετών (Προαύλιο Σχολείου)
Ανάλογα με τις συμμετοχές ενδέχεται να διαφοροποιηθούν οι κατηγορίες.



Δηλώσεις Συμμετοχής: Για την καλύτερη διοργάνωση των αγώνων, οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να γίνουν έγκαιρα στο τηλ. 6972034242 Δημητρόπουλος Στάθης και εως 30 λεπτά πριν την έναρξη των αγώνων. Στους νικητές όλων των κατηγοριών θα απονεμηθούν κύπελλα και μετάλλια και σε όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικά μετάλλια.
Την Τετάρτη 16 Αυγούστου στις 22:00 θα πραγματοποιηθεί το Sella Summer Fest, ένα μεγάλο νεανικό Party με δυνατή ανεβαστική μουσική. Στα DJ sets οι DJ PronoitisJohn, o DJ Dimitris Mitropoulos και ο DJ Pazo.
το Σελλά του Δήμου Τριφυλίας διοργανώνεται το 1ο Sella Summer Fest την Τετάρτη 16 Αυγούστου. Ένα μεγάλο νεανικό Party με δυνατές ανεβαστικές μουσικές, στο δροσερό αέρα του βουνού που αποτελεί μια μοναδική εκδήλωση για τα καλοκαιρινά δρώμενα στην Τριφυλία.
Στα decs του Sella Summer Fest θα βρίσκονται ο DJ PronoitisJohn και ο DJ Pazo που θα μας κάνουν να χορέψουμε μέχρι αργά το βράδυ με σύγχρονη μουσική DeepHouse, Club, Techno, Popmix κλπ.
Ένα δυνατό βράδυ έρχεται στο Σελλά και σας υπόσχεται μια καλοκαιρινή νύχτα που θα σας μείνει αξέχαστη. Μην το χάσετε!
Ώρα έναρξης: 22:00
Διοργάνωση: Σύλλογος των Απανταχού Σελλαίων «Η Αγία Τριάς»
Το πανηγύρι και οι αθλητικές εκδηλώσεις έχουν καθιερωθεί εδώ και χρόνια ως τόπος και χρόνος συνάντησης των Απανταχού Σελλαίων, των συγγενών και φίλων από όλη την περιοχή της Τριφυλίας αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα και τα άλλα μέρη του κόσμου. Σας περιμένουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages