«Πράσινο φως» από το Συμβούλιο Επικρατείας για την παράκαμψη της Γιάλοβας Μεσσηνίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

«Πράσινο φως» από το Συμβούλιο Επικρατείας για την παράκαμψη της Γιάλοβας Μεσσηνίας

 


Ολοκληρώθηκε από το ΣτΕ η εξέταση των προσφυγών που είχαν υποβληθεί για τις σχεδιαζόμενες απαλλοτριώσεις σε ότι έχει να κάνει με το κομβικής σημασίας έργο για την Πυλία, την παράκαμψη της Γιάλοβας και πλέον “πράσινο φως” δίνεται για να τρέξει η υλοποίησή του. Το έργο έχει προσωρινό ανάδοχο και άμεσα μετά και από αυτή την εξέλιξη προγραμματίζεται η κήρυξη οριστικού αναδόχου και η υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Η κατασκευή του μήκους 4,2 χιλιομέτρων συγκεκριμένου έργου στη Μεσσηνία θα συμβάλλει στην βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, όπου δραστηριοποιούνται μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικές επιχειρήσεις, στην εξυπηρέτηση της συνεχώς αυξανόμενου αριθμού τουριστών, καθώς και στην άρση των προβλημάτων που δημιουργεί το γεγονός ότι ο υφιστάμενος οδικός άξονας διέρχεται μέσα από τον οικισμό της Γιάλοβας. Η παράκαμψη της Γιάλοβας έχει ενταχθεί στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΤΠΑ) 2021-2025, και έχει χαρακτηρισθεί ως έργο «εθνικού επιπέδου». Παράλληλα έχουν κηρυχθεί οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις ακινήτων που απαιτούνται.

Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται η κατασκευή αρτηρίας δίιχνης διατομής με πλάτος οδού 11 μέτρων, με ενιαίο οδόστρωμα και μήκος περίπου 7,7 χιλιομέτρων με τα συνοδά της έργα (ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι, cut & cover, τεχνικά έργα γεφύρωσης ρεμάτων, έργα αντιστήριξης πρανών και οπλισμένων επιχωμάτων, άνω διάβαση υφιστάμενης οδού, ηλεκτροφωτισμός, διευθέτηση απορροής ομβρίων υδάτων κ.α.), ενώ ο προϋπολογισμός του φθάνει στα 37,35 εκατομμύρια ευρώ, με διάρκεια κατασκευής 24 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages