Δράσεις ζωής του ΚΕΠΕΠΨΥ σε σχολεία της Κυπαρισσίας και του Δωρίου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Δράσεις ζωής του ΚΕΠΕΠΨΥ σε σχολεία της Κυπαρισσίας και του Δωρίου


Δράσεις σε σχολεία της Κυπαρισσίας και του Δωρίου πραγματοποίησε το ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα, υλοποίησε εργαστήρια επικοινωνίας σε μαθητές στα 1ο και 3ο Δημοτικά Σχολεία Κυπαρισσίας
, για τα οποία σημειώνεται: «Την Τρίτη 14 Μαΐου το ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας πραγματοποίησε 5 εργαστήρια επικοινωνίας στο 1ο και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε ένα εργαστήριο επικοινωνίας στη Δ τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας και τέσσερα εργαστήρια επικοινωνίας στις τάξεις Γ, Ε1, Ε2 και ΣΤ του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας. 
Τα εργαστήρια είχαν ως θέμα “Το Ποντικάκι, το Τέρας και Εγώ”. Μέσα από βιωματικό τρόπο τα παιδιά επεξεργάστηκαν την παθητική, την επιθετική και την αποφασιστική στάση στο πλαίσιο των σχέσεων που αναπτύσσονται με τους συμμαθητές τους, αλλά και γενικότερα τους άλλους ανθρώπους του περιβάλλοντός τους. Αναλύθηκαν εκείνες οι συμπεριφορές που δυσκολεύουν τις σχέσεις των παιδιών μέσα στην τάξη και τονίστηκε ότι το να είσαι αποφασιστικός σημαίνει να εκφράζεις τα συναισθήματά σου με ένα μη βίαιο τρόπο, να λαμβάνεις υπόψη σου τα συναισθήματα και τη θέση του άλλου, να βάζεις τα όρια σε συμπεριφορές που σε μειώνουν και σε ενοχλούν και να φροντίζεις τον εαυτό σου». 
 Στο Νηπιαγωγείο Δωρίου διοργανώθηκε ανοιχτή συνάντηση με γονείς, για την οποία αναφέρεται: «Την ίδια ημέρα, το ΚΕΠΕΠΨΥ παρευρέθη έπειτα από κάλεσμα του Νηπιαγωγείου στο Δώριο, όπου και πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση με γονείς των νηπίων. Το θέμα της συζήτησης αφορούσε στη σημασία της ανάπτυξης της συναισθηματικής νοημοσύνης στα παιδιά ως ένα εφόδιο που θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, την ενσυναίσθηση, αλλά θα κάνουν και τη συμμετοχή τους μέσα στην ομάδα-τάξη μια θετική εμπειρία. Ευχαριστούμε πολύ το 1ο και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας, καθώς και το Νηπιαγωγείο Δωρίου για την όμορφη συνεργασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages