«Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2024»: Εκπαιδευτικές δράσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας και στον μυκηναϊκό τάφο της Μάλθης - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

«Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2024»: Εκπαιδευτικές δράσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας και στον μυκηναϊκό τάφο της Μάλθης

 


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας συμμετέχοντας στην επικοινωνιακή δράση της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠ.ΠΟ.  «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2024» διοργανώνει σε συνεργασία και με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Διαβολιτσίου, την κοινότητα Διαβολιτσίου του Δήμου Οιχαλίας, την ομάδα «Πάμε Βόλτα» και τον σύλλογο «Ένωση Φίλων Μουσικής Καλαμάτας η Αρμονία»  δύο εκπαιδευτικές δράσεις για μαθητές και ενήλικο κοινό στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας και στον  Αρχαιολογικό Χώρο και τον μυκηναϊκό τάφο της Μάλθης στο Δήμο Οιχαλίας τον μεγαλύτερο και καλύτερα γνωστό έως σήμερα αγροτικό οικισμό, ο οποίος γνώρισε ακμή από τη Μεσοελλαδική εποχή (2050 έως το 1680π.Χ) και συνέχισε και τη Μυκηναϊκή εποχή (1680-1060π.Χ.):

  1. Την Πέμπτη 23/5/2024 09.30-12.00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας  θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  με θέμα τους Μυκηναίους της Μεσσηνίας με έμφαση στον πολιτισμό της Μάλθης της Μεσοελλαδικής και Μυκηναϊκής εποχής. Οι μαθητές θα περιηγηθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας  και θα αναζητήσουν  εκθέματα του αρχαίου οικισμού,  που υπάρχουν στην έκθεση και στη συνέχεια να δημιουργήσουν τη δική τους ιστορία σε δημιουργική δράση που θα ακολουθήσει.
  2. Το Σάββατο 25/5/2024 00-12.00 το ενήλικο κοινό που μπορεί να συνοδεύεται και από παιδιά θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί με αρχαιολόγους της ΕΦΑ Μεσσηνίας στην ακρόπολη της Μάλθης και στον μυκηναϊκό θολωτό τάφο όπου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικά  στοιχεία της ιστορίας των ανασκαφών, της αρχιτεκτονικής τους, των τειχών του και των ιερών τους.  Η προσέλευση θα γίνει από τους συμμετέχοντες με ατομικά μέσα.

Σημείο συνάντησης ο θολωτός τάφος της Μάλθης.

Τηλ. επικοινωνίας : 27210-63100(118) Κατερίνα Τζαμουράνη, Μαίρη Τσουλάκου  αρχαιολόγοι της ΕΦΑ Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages