Τους 34.8 βαθμούς Κελσίου σκαρφάλωσε το θερμόμετρο στη Μεσσηνία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Τους 34.8 βαθμούς Κελσίου σκαρφάλωσε το θερμόμετρο στη Μεσσηνία

 


Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σημειώθηκαν στη χώρα και ιδιαίτερα στα δυτικά και νότια τμήματά της. Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η μέγιστη θερμοκρασία ξεπέρασε τους 34 °C στη Νότια Κρήτη (Γόρτυνα Ηρακλείου – 35.4 °C) και στην Πελοπόννησο (Σκάλα Μεσσηνίας – 34.8 °C). Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες τη Δευτέρα 20/05.

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με λίγες σποραδικές νεφώσεις. Από τις πρωινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 35-70%

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 2-3 μποφόρ, τις μεσημβρινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ.

Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μεγάλες ποσότητες, με αποτέλεσμα να προκληθεί θολούρα στη ατμόσφαιρα, ενώ ενδέχεται να πέσουν και λασποψιχάλες. Προσοχή, συστήνεται η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages