Πελοπόννησος: Η κλιματική κατάρρευση θα πρέπει να επισπεύσει τις ενέργειες για την εφαρμογή της αειφορίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Πελοπόννησος: Η κλιματική κατάρρευση θα πρέπει να επισπεύσει τις ενέργειες για την εφαρμογή της αειφορίας

 


Ενδιαφέρουσα εσπερίδα γύρω απ’ τα θέματα της αειφορίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, έγινε στην Τρίπολη. Διοργανωτές της ενημερωτικής αυτής δράσης, ήταν το Europe Direct της Πελοποννήσου και το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα. Υποστήριξε την εκδήλωση το δίκτυο ” Βιώσιμη Πόλη ”.

Η δράση, είχε να κάνει με τις ενεργειακές κοινότητες και την συμβολή τους στην ενεργειακή μετάβαση, με την κυκλική οικονομία (ο ρόλος των πόλεων και των πολιτών) και με την σύγχρονη γεωργία (αντιμετώπιση των κλιματικών προκλήσεων).

Οι ομιλητές – επιστήμονες, στάθηκαν στο γεγονός, ότι, τώρα, με την κλιματική κατάρρευση και πριν οδηγηθούμε σε ανυπολόγιστες καταστροφές, θα πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα που έχει ήδη πάρει η παγκόσμια κοινότητα.

” Πλέον, πρέπει να ξεφύγουμε απ΄ την περιγραφή αυτών. Πρέπει να προχωρήσουν, εδώ και τώρα, οι δεσμεύσεις και οι αποφάσεις. Η κλιματική κατάρρευση είναι εδώ και με το παραμικρό καιρικό φαινόμενο ή χωρίς αυτό, οι ζημιές και οι καταστροφές θα είναι καθημερινές και γενικευμένες “, είπαν οι ομιλητές της εκδήλωσης.

Θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι ενεργειακές κοινότητες και οι συλλογικές ενεργειακές δράσεις, θα πρέπει να ενθαρρυνθούν οι βιώσιμες πρακτικές που μειώνουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και ενισχύουν τις τοπικές οικονομίες, πάνω στα θέματα των καινοτόμων στρατηγικών κυκλικής οικονομίας, ενώ θα πρέπει, στην πράσινη γεωργία, να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή, μέσω νέων ιδεών και νέων τεχνολογιών.

Οι ομιλητές, έδωσαν αρκετά παραδείγματα και πρότειναν διάφορα πράγματα που αφορούν την Περιφέρεια της Πελοποννήσου.

Στην εσπερίδα, παρευρέθηκαν και αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι, οι οποίοι και απεύθυναν χαιρετισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages