14ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ- ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ- ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΗ Κ. ΤΣΙΓΚΑΝΟΥ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

14ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ- ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ- ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΗ Κ. ΤΣΙΓΚΑΝΟΥ

 


ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΤΣΙΑΓΓΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

«Στην συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου η οποία έγινε την Δευτέρα 20/5/2024 ,συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν θέματα για το έργο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση απορριμάτων περιφέρειας Πελοποννήσου» που μας αφορουν άμεσα ,διότι εχουν σχέση με την χρηματοδότηση του έργου ,με την ανακύκλωση και με την τιμολογιακή πολιτική που θα εφαρμόσουν οι Δήμοι .

Ο δήμος Τριφυλίας με τους εκπροσώπους του, απουσίαζε !   Αναρωτιόμαστε, δεν θεωρεί η Δημοτική αρχή σοβαρό το ζήτημα και απουσίαζε; 

Ζητάμε να ενημερωθούμε για τα θέματα της συζήτησης και τις αποφάσεις που πάρθηκαν.» Μου απαντήθηκε ότι θα συζητηθεί το θέμα σε επόμενο συμβούλιο ! 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.

 Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, κατά τη σημερινή 14η  συνεδρίαση του (24-5-2024), λαμβάνοντας υπ όψη και την επιστολή διαμαρτυρίας του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει μέχρι σήμερα στο υπό κατασκευή έργο “Δρόμος Γαργαλιάνοι  Φιλιατρά” υιοθετεί και συμπαρίσταται στα δίκαια αιτήματα και τις ανησυχίες του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων και ταυτόχρονα ζητάμε από την Περιφέρεια:

 1. Να παρθούν άμεσα μέτρα ώστε να μην πνιγούμε με την πρώτη νεροποντή .Να καθαριστούν τα ρεματα ,να οδηγηθούν τα όμβρια ύδατα, σε κατάλληλους ασφαλείς αποδέκτες κ ότι άλλο επιτάσσει ένα σύγχρονο έργο.

 2. Το έργο να μην μείνει ούτε ώρα χωρίς χρηματοδότηση, όπως διαφαίνεται ότι έχει συμβεί στην παρούσα φάση του 

3. Να χρηματοδοτηθεί, να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί άμεσα, ώστε να μην στερηθεί ο τόπος μας και άλλα έργα που έχει ανάγκη.

4. Να προχωρήσουν άμεσα οι απαλλοτριώσεις, να γίνει το δικαστήριο στην ώρα του κ να κατατεθούν τα χρήματα στους δικαιούχους έγκαιρα.

Θεωρούμε επίσης αδιανόητο το γεγονός ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου που σχεδίασε κ δημοπράτησε αυτό το έργο δεν έλαβε υπόψιν τη συναρμογή των μελετών του δρόμου με αυτή των αρδευτικών δικτύων του Φιλιατρινου Φράγματος οπότε θα υπάρχουν πρόσθετες καθυστερήσεις κ οικονομικές επιβαρύνσεις σε δύο ζωτικής σημασίας έργα για την Τριφυλία τα οποία έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί πολλά χρόνια πριν .

Καλούμε την Περιφέρεια αλλά κ την Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία να αφουγκραστούν τις αγωνίες του αγροτικού κόσμου και όλης της Τριφυλιακής κοινωνίας και να επισπεύσουν όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και την εξασφάλιση των αναγκαίων χρηματοδοτήσεων ώστε να κατασκευαστούν το συντομότερο δυνατόν τα δύο αυτά αναπτυξιακά κ μέγιστης σημασίας έργα για την Τριφυλία . 

Κατερίνα Τσιγκάνου, δημοτική σύμβουλος 

επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τριφυλίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages