Τεράστια φυτεία κάνναβης από συμμορία στην ορεινή Τριφυλία με όφελος 1 εκ. Ευρώ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Τεράστια φυτεία κάνναβης από συμμορία στην ορεινή Τριφυλία με όφελος 1 εκ. Ευρώ


 Πάνω από 800 φυτά κάνναβης κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας στην ορεινή Τριφυλία. Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ένα άτομο και εξακριβώθηκε η συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στην καλλιέργεια μεγάλης φυτείας κάνναβης στην οποία συμμετέχουν τουλάχιστον δύο ακόμα άτομα.

 Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, για ναρκωτικά και παράβαση της νομοθεσίας περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών Υπολογίζεται πως η εγκληματική οργάνωση από τη δράση της θα αποκόμιζε χρηματικά οφέλη, εκτιμώμενα στο -1.000.000- ευρώ.

Η εικόνα που αντίκρυσαν οι αστυνομικοί μαρτυρά εμπειρία, αφού ο 38χρονος που ηδη έχει συλληφθεί, Αλβανός, κάτοικος Κυπαρισσίας μαζί με τουλάχιστον δυο ακόμα μέλη, αγνώστων στοιχείων, είχαν διαμορφώσει και εκχερσώσει το φυσικό περιβάλλον κατάλληλα με επεμβάσεις που περιελάμβαναν ανισόπεδες βαθμίδες στο έδαφος και λακκούβες που στόχο είχαν τη φύτευση και καλλιέργεια φυτών.

Σε πλαστικά κυτία και σε πρώιμη ανάπτυξη εντοπίστηκαν φυτά ύψος 5 έως και 10 εκατοστών.

Η φυτεία εντοπίστηκε στη θέση Κοτρώνι στην Τοπική Κοινότητα Αρμενιών, όπου οι δράστες εκμεταλλευόμενοι την άγρια βλάστηση που υπήρχε και το μαλακό χώμα είχαν επιλέξει σημείο μη ορατό, όχι μόνο για την φυτεία αλλά και σε όμορους χώρους και αγροτικές οδούς που τους έδινε το πλεονέκτημα σε περίπτωση διαφυγής ή καταδίωξης. Μάλιστα είχαν διαμορφώσει ειδικά σημεία που τους επέτρεπε να εποπτεύουν τον χώρο, όπου διέμεναν προκύπτει από την έρευνα των Αρχών.

Είχαν επίσης, συσκευές επικοινωνίας τις οποίες φόρτιζαν χρησιμοποιώντας ηλιακή ενέργεια ενώ στο σημείο είχαν αναπτύξει δίκτυο υδροσωλήνων εξασφαλίζοντας νερό παρανόμως από παραπλήσια δημοτική γεώτρηση.

Ο 38χρονος εντοπίστηκε την ώρα που εξερχόταν της καλλιέργειας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι αρχές ερευνούσαν την όλη υπόθεση επί 4μήνου.

Οι ουσίες προορίζονταν για διακίνηση.

Στη δικογραφία εκτός από τον συλληφθέντα περιλαμβάνοντα και δυο ακόμα άτομα τα οποία ωστόσο διαφεύγουν τις σύλληψης.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΝ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Οι εμπεριστατωμένες έρευνες, οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, στην διακρίβωση της δράσης εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην καλλιέργεια μεγάλης οργανωμένης φυτείας κάνναβης.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη χθες (20.5.2024) το απόγευμα σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας, από τους ανωτέρω αστυνομικούς, 38χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, για ναρκωτικά και παράβαση της νομοθεσίας περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη δύο μέλη της οργάνωσης.

Ειδικότερα, ύστερα από ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι τουλάχιστον το τελευταίο τετράμηνο, ο συλληφθείς με τα έτερα μέλη της οργάνωσης, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στην εγκατάσταση, καλλιέργεια, φύλαξη κι επιτήρηση φυτών κάνναβης, με σκοπό την παραγωγή σημαντικής ποσότητας κι ακολούθως την περαιτέρω διακίνησή της.

Συγκεκριμένα, όπως εξακριβώθηκε, αρχικά τα μέλη της οργάνωσης προμηθεύτηκαν σπόρους κάνναβης και εξειδικευμένο εξοπλισμό και στη συνέχεια, έχοντας επιλέξει ως χώρο καλλιέργειας, σημείο με έντονη και άγρια βλάστηση προκειμένου να μην εντοπίζεται εύκολα, προέβησαν στην κατάλληλη διαμόρφωση και εκχέρσωση του εδάφους, αποσκοπώντας στη φύτευση και καλλιέργεια τουλάχιστον -812- φυτών κάνναβης, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σε πρώιμο στάδιο, εντός πλαστικών κυτίων ανάπτυξης.

Επιπλέον, τα μέλη της οργάνωσης για την επικοινωνία τους εντός της καλλιέργειας χρησιμοποιούσαν επιχειρησιακές συσκευές κινητής τηλεφωνίας και κινητές συσκευές ραδιοσυχνοτήτων, τις οποίες φόρτιζαν σε φωτοβολταϊκά πάνελ, ενώ, παράλληλα, είχαν διαμορφώσει βοηθητικούς χώρους, σε υψομετρικά ανώτερα σημεία του χώρου καλλιέργειας που χρησιμοποιούσαν για μακρά παραμονή, διαβίωση και κατόπτευση της φυτείας.

Χθες (20.5.2024) το απόγευμα σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, συνελήφθη ο 38χρονος αλλοδαπός, ενώ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • -2- σακίδια διαβίωσης,
 • -2- φακοί,
 • -1- κινητό τηλέφωνο,
 • -1- ζεύγος κιάλια,
 • -1- ζεύγος φορητών πομποδεκτών,
 • καλλιεργητικός εξοπλισμός (φτυάρια, λιπάσματα, κ.ά.),
 • αρδευτικός εξοπλισμός λάστιχα, βάνες, κ.ά.),
 • πλήθος εξοπλισμού διαβίωσης (τρόφιμα, οικιακός εξοπλισμός, είδη κλινοστρωμνής, κ.ά.),
 • ηλιακά πάνελ,
 • όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων,
 • τα χρηματικά ποσά των -100- ευρώ και των -1.500- λεκ Αλβανίας.

Τέλος,  υπολογίζεται πως η οργάνωση από την εγκληματική της δράση τα προσδοκώμενα κέρδη που θα αποκόμιζε θα έφταναν το -1.000.000- ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages