'Να μην υποστείλουμε τα λάβαρα των αξιών και ιδανικών του 1821' - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

'Να μην υποστείλουμε τα λάβαρα των αξιών και ιδανικών του 1821'

25/3/2010
Την 189η επέτειο της Εξέγερσης και της Ορκωμοσίας των Ντρέδων σε πανηγυρική ατμόσφαιρα τίμησαν οι πολιτικοί παράγοντες και πλήθος κόσμου στο Άνω Δώριο Σουλιμά για την απελευθέρωσης της 'Αρκαδιάς' που ακολούθησε λίγο αργότερα. Στο χώρο προ του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από το Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας και έγινε δέηση στη Μεγαλόχαρη ενώ μαθητές πραγματοποίησαν την αναπαράσταση της Ορκωμοσίας των Ντρέδων. Κατατέθηκαν στεφάνια από τους επισήμους και όλοι έψαλλαν τον Εθνικό ύμνο. ενώ στην πλατεία του ιστορικού χωριού οι Μαθητές σχολείων απήγγειλαν ποιήματα και παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.
Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε ο Συγγραφέας - εκπαιδευτικός Στάθης Παρασκευόπουλος ο οποίος σε μια αποστροφή του λόγου του είπε 'να μην υποστείλουμε τα λάβαρα των αξιών, των ιδανικών, της ελευθερίας και την ελεύθερης βούλησης για εκείνους που αγωνίστηκαν και θέλησαν να μυρίσουν το λουλούδι της ελευθερίας...' ενώ συνέδεσε την Οικονομική κρίση με τις σύγχρονες αξίες που πρέπει να γαλουχηθούν οι Ελληνες και οι επόμενες γενιές. Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Νομάρχης Μεσσηνίας, Βουλευτές, πολιτευτές, Δήμαρχοι, νομαρχιακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων αλλά και πλήθος κόσμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages