Τσουνάμι κατολισθήσεων στην Δυτική Μεσσηνία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Τσουνάμι κατολισθήσεων στην Δυτική Μεσσηνία

1/3/2010
ΟΙ δρόμοι της Τριφυλίας στον αέρα λένε οι πολίτες, εξετάζουμε τα αίτια αναφέρουν οι ειδικοί για τα έωλα έργα του Νομού που παραδόθηκαν πρόσφατα και τώρα παραμένουν ημιτελή λόγω βροχών άραγε ή απο άλλες αιτίες; Να δούμε ορισμένα απο αυτά που θυμίζουν Τσακώνα...
Μάλθη – Ρευματιά – Αρκαδική Πύλη
Έργο μήκους 10 χλμ., η βελτίωση του οποίου ολοκληρώθηκε προ μηνών κοστιζοντας συνολικά 900.000 ευρώ. Η διάνοιξη του δρόμου ξεκίνησε τμηματικά το 1970, ενώ το 2007 με έργο της Νομαρχίας πραγματοποιήθηκε διαπλάτυνση. Στις αρχές Φεβρουαρίου, ένα κομμάτι περίπου 50 μέτρων, σε όλο του το πλάτος και σε απόσταση 1.200 μέτρων από το χωριό Μάλθη, αποκόπηκε και χάθηκε στην κάτω πλαγιά του βουνού. Ευτυχώς κανένα όχημα δεν περνούσε εκείνη τη στιγμή. Τώρα, αρμόδιες επιτροπές αναζητούν την αιτία. Οι ειδικοί αλλά και οι γνωστοί επώνυμοι αναζητούν την αίτια μόνο εκεί : στις έντονες βροχοπτώσεις.
22η επαρχιακή οδός (Σελά – Μουριατάδα)
Έργο προϋπολογισμού 1.150.000 ευρώ. Στον άξονα σημειώθηκαν έργα διαπλάτυνσης και μετά τη γέφυρα του Αρκαδικού Ποταμού σημειώθηκε σοβαρή καθίζηση. Η συγκοινωνία έχει διακοπεί σε εκείνο το σημείο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Τριπύλας Θόδωρο Τσαλαμανδρή, ο οποίος παρατηρεί ότι παρά τις παρεμβάσεις πέρυσι η κατάσταση του δρόμου χαρακτηρίζεται άθλια. Πλέον δόθηκε εντολή να συνταχθεί γεωλογική μελέτη και γι’ αυτό το δρόμο. Ο κ. Τσαλαμανδρής εκτιμά πως δεν πρόκειται για κακοτεχνία, αφού «όλο το βουνό σε βάθος 4-5 μέτρων μετακινείται» οπότε ο Πρόεδρος της Τριπύλας κάτι γνωρίζει περισσότερο.

Χριστιάνοι-Μουζάκι στην Νότια Τριφυλία
Το έργο βελτίωσης του δρόμου είναι ακόμα σε εξέλιξη. Από την εργολαβία της Νομαρχίας έχουν κατασκευασθεί τα τρία (από τα έξι) πρώτα χιλιόμετρα. Ο προϋπολογισμός είναι 500.000 ευρώ. Κι όμως, έχει ήδη παρουσιάσει προβλήματα με καθιζήσεις και καταπτώσεις σε μήκος περίπου 200 μέτρων. Εικάζεται ότι θα χρειαστεί νέα σύμβαση για να τελειώσει ο δρόμος. Οπότε βγάλτε τα συμπεράσματά σας για τους οδικούς άξονες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages