Συνάντηση στη Περιφέρεια για λιμάνι και μπαλοποιητές - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Συνάντηση στη Περιφέρεια για λιμάνι και μπαλοποιητές

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τον Περιφερειάρχη κ. Χατζημιχάλη είχε σήμερα το απογευμα ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας σε προγραμματισμένη επίσκεψη. Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε το θέμα της χρηματοδότησης του λιμανιού απο το ΕΣΠΑ καθώς όλα τα έργα έχουν παγώσει ενώ αναμένεται να δημοπρατηθεί η μελέτη του Ε.Μ.Π. που προβλέπει την κατασκευή 2 νέες τεχνικές κατασκευή με την υλοποήιση 2 μόλων που θα ελαχιστοποιήσουν τα φαινόμενα κυματισμού στο λιμάνι και το αλιευτικό καταφύγιο.
Ωστόσο ο προβληματισμός επεκτείνεται και σε άλλα έργα καθώς το ΕΣΠΑ ακόμα δεν έχει τρέξει για την περιοχή μας με οδυνηρές συνέπειες. Ωστόσο στη συζήτηση τέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες και το θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων που αφορά την περιοχή της Τριφυλίας. Ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Σαμπαζιώτης είχε αναφέρει ότι 'Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων βρίσκεται σε μια στασιμότητα λόγω του ότι δεν έχουν προχωρήσει οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις που θα υποδεχθούν τους δεματοποιητές ή τα δεματοποιημένα σκουπίδια..."
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας έχει παγώσει η διαδικασία για την εγκατάσταση του δεματοποιητή καθώς η περιφέρεια Πελοποννήσου έχει όλο τον φάκελλο για την αγορά του οικοπέδου που θα εγκατασταθεί. Ερωτηθείς για το θέμα απο το Ράδιο Κυπαρισσία, ο Δήμαρχος Φιλιατρών κ. Ξύγκας μας ανέφερε ότι υπάρχει η πρόταση για την αγορά του οικοπέδου στα όρια του Δήμου έκτασης 10 στρεμμάτων και κάποια στιγμή πρέπει να γίνει σύσκεψη στη Περιφέρεια για την αγορά του ώστε να προχωρήσουν οι αδειοδοτήσεις. Ωστόσο εξέφρασε τον προβληματισμό του για το τι θα συμβεί τελικά με το θέμα. Θυμίζουμε ότι στη σύσκεψη στα Φιλιατρά παρουσία και του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Νίκα υπήρξαν τοποθετήσεις για κοινή τοποθέτηση σε ένα σημείο των δεματοποιητών και άλλες για τοποθέτηση των 4 μπαλοποιητών σε κάθε πρώην Επαρχία. Απο ότι φαίνεται σύντομα θα γνωρίζουμε τι θα συμβεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages