Πληγή για τον πολιτισμό μας η εξαθλίωση των μεταναστών στην Τριφυλία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Πληγή για τον πολιτισμό μας η εξαθλίωση των μεταναστών στην Τριφυλία

10/3/2010
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ και στήριξη αποφάσισε η σύσκεψη στη Νομαρχία Μεσσηνία για την κατάσταση ασιτείας των παράνομων μεταναστών στην περιοχή της Τριφυλίας που γίνεται εντόνότερη στην πόλη των Φιλιατρών, πραγματοποιήθηκε χθές παρουσία τόσο του Νομάρχη Κο Δράκο και του Δήμαρχο Φιλιατρών Κο Άλκη Ξύγκα παρουσία και εκπροσώπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης του νομού,
Στην σύσκεψη ήταν παρών οι Αντινομάρχης Κοινωνικών Θεμάτων, κ. Δημήτρης Καφαντάρης, ο Αστυνομικός Διευθυντής - Αναπληρωτής Διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, κ. Θάνος Φώτης, ο Διοικητής του Α.Τ. Φιλιατρών, κ. Παναγιώτης Σωκκάς, η Διευθύντρια Διεύθυνσης Υγείας της ΝΑΜ, κα Κατερίνα Σπέντζουρα και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρόνοιας της ΝΑΜ, κ. Στέφανος Στεφανόπουλος.
Ο Νομάρχης παραδέχτηκε ότι «Είναι ένα θέμα που τείνει να εξελιχθεί σε μεγάλο πρόβλημα» αναλύοντας τις σκέψεις του για την υποστήριξη των 1.000 περίπου παράνομων μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή, που έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται κοινωνικές εξάρσεις. Βαρύτητα δόθηκε σε θέματα υγιεινής τόσο των ίδων όσο και των αγροτών που τους απασχολούν σε αγροτικές εργασίες. Κατά τη σύσκεψη δόθηκαν οι πρώτες κατευθυντήριες γραμμές απο την Αστυνομική Διεύθυνση αλλά και οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Υγείας και Διεύθυνσης Πρόνοιας της Ν.Α.Μ., ώστε να παρέμβουν άμεσα.
Σύμφωνα με το τωρινό νομικό πλαίσιο, ο Δήμος Φιλιατρών και η ΝΑΜ, ως φορείς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης, δεν διαθέτουν κοινωνικές δομές για υποστήριξη ανάλογων δραστηριοτήτων και φυσικά δεν υπάρχουν και οι απαιτούμενοι πόροι.
Ο Νομάρχης εξήγησε ότι «Πέραν των μεγάλων ιδιαιτεροτήτων και προβλημάτων που υπάρχουν στην οποιαδήποτε σχετική εμπλοκή, θα αποτυπώσουμε την κατάσταση, θα προσεγγίσουμε και από νομικής άποψης – με τη βοήθεια ειδικών – το ζήτημα και των δυνατοτήτων μας, τα οποία θα καταγραφούν σε ειδικό πόνημα. Κατόπιν, θα ζητήσουμε τη συνδρομή της Κεντρικής Εξουσίας», υποστηρίζοντας ότι «Ένα τέτοιο ζήτημα δε μπορεί να είναι κάτω από το χαλί, θέλουμε να γίνει γνωστό».
Το πόνημα αυτό θα συνταχθεί από ομάδα, επικεφαλής της οποίας θα είναι ο Διευθυντής Πρόνοιας ΝΑΜ, κ. Στεφανόπουλος. Το έγγραφο αυτό θα αποσταλεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, στο Υπουργείο Εσωτερικών και στη Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Πελοποννήσου.
«Θέλουμε να δούμε, και με τη βοήθεια ειδικών που ενδεχομένως να διαθέσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, το πως θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή», σημείωσε ο κ. Νομάρχης. Τέλος, το πόνημα θα αποσταλεί και σε Ανθρωπιστικές οργανώσεις και οργανώσεις κοινωνικού χαρακτήρα διότι «θέλουμε πραγματικά, χωρίς να διογκώσουμε την κατάσταση, να μη φαίνεται, όμως από την άλλη μεριά, κουκουλωμένη ή και υποβαθμισμένη. Μόνο έτσι μπορούμε να τη δούμε κατάματα και να έχει μια πιθανότητα βελτίωσης ή επίλυσης», όπως κατέληξε ο κ. Νομάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages