Διαμαρτυρία φορέων αλιεών και Ξενοδόχων για την τύχη του..τσιγαράδικου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Διαμαρτυρία φορέων αλιεών και Ξενοδόχων για την τύχη του..τσιγαράδικου

Σοβαρές ενστάσεις για την τύχη του..τσιγαράδικου στην Μαραθούπολη διατυπώνει με ανοιχτή του καταγγελία ο Επαγγελματικός σύνδεσμος αλιέων Κυπαρισσίας, ο Σύλλογος ερασιτεχνών αλιέων Κυπαρισσίας και η Ένωση Ξενοδόχων Τριφυλίας προκειμένου να μην καταλήξει σε...νεκροταφείο πλοίων στο Κυπαρισσιακό Κόλπο
με αποδέκτες τον Λιμενικό Σταθμό Κυπαρισσίας, το Λιμεναρχείο Πύλου, τον Δήμο Κυπαρισσίας, το Λιμενικό ταμείο Μεσσηνίας, την Διεύθυνση Αλιείας Μεσσηνίας, την Διεύθυνση περιβάλλοντος Νομαρχίας και την Διεύθυνση υγιεινής Νομαρχίας. Το Θέμα της καταγγελίας αφορά ουσιαστικά τον: Ελλιμενισμό κατασχεθέντος σκάφους στην Μαραθούπολη και τη τύχη του.
Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση καταγγελία "
Με αφορμή δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο περί της ρυμούλκησης στο λιμάνι της Πύλου, του παράνομου σκάφους που εντοπίσθηκε στην περιοχή της Μαραθούπολης και τις αντιδράσεις των κατοίκων, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής. Σε πιθανή σκέψη για λύση ελλιμενισμού του στο λιμάνι της Κυπαρισσίας οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι:
1ο Η Κυπαρισσία έχει ένα λιμάνι το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή. Δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί οι εργασίες από της ανάδοχες εταιρίες και δεν έχει παραληφθεί από την αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας.
Ως εκ τούτου είναι ανασφαλές για τον ελλιμενισμό σκαφών αφού είναι εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες και επικίνδυνο για την ασφάλεια τους μιας και ο προσήνεμος μόλος όπου είναι και το μόνο σημείο πρόσδεσης μεγάλων σκαφών είναι μερικώς κατεστραμμένος με υποχώρηση των ακρόποδων προστασίας του.
2ο Η φύλαξή του είναι αδύνατη μιας και η έδρα του λιμενικού σταθμού Κυπαρισσίας είναι μακριά από το λιμάνι και δεν επιβλέπεται ο χώρος από όργανά του. Κάτω από αυτές της συνθήκες ο κίνδυνος ατυχήματος είναι μεγάλος και καθιστούμε υπεύθυνη όποια υπηρεσία αναλάβει την ευθύνη για τον ελλιμενισμό του. Η πιθανότητα λεηλασίας του σκάφους από άτομα που θα επιδιώξουν κάτι τέτοιο είναι μεγάλη μιας και στο σημείο επικρατεί σκοτάδι χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να αστυνομευτεί ο χώρος.
3ο Η ρύπανση και η υποβάθμιση της περιοχής θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην ανάπτυξη της πόλης, αφού η χρήση του λιμανιού σχεδιάζεται από την Νομαρχία για ελλιμενισμό σκαφών αναψυχής και μελλοντική εκμετάλλευση του ως μαρίνας. Δηλώνουμε δε ότι θα μας βρείτε αντιμέτωπους σε μία τέτοια μεθόδευση και ότι δεν θα επιτρέψουμε ( με οποιοδήποτε κόστος ) να εφαρμοσθεί κάτι τέτοιο
."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages