Τέλος οι διπλοθεσίτες Νομάρχες και Δήμαρχοι απο το Δημόσιο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Τέλος οι διπλοθεσίτες Νομάρχες και Δήμαρχοι απο το Δημόσιο

Στην κατάργηση των διπλών μισθών νομαρχών και δημάρχων προχώρησε η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τα έκτακτα μέτρα που ψηφίσθηκε στη Βουλή την Παρασκευή. Οι αλλαγές αυτές αφορούν και την Μεσσηνία με τους γνωστούς διπλοθεσίτες Νομαρχες και Δημάρχους με εξαιρέσεις πάντοτε.
Συγκεκριμένα στο άρθρο 8 παρ. 7 του σχεδίου νόμου «Προστασία της εθνικής οικονομίας – Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης» προβλέπεται ότι όλα τα αιρετά όργανα των ΟΤΑ (νομάρχες, δήμαρχοι, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι) «υποχρεούνται να επιλέξουν είτε τις αποδοχές της οργανικής θέσης από την οποία προέρχονται είτε τα έξοδα παράστασης που δικαιούνται, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση του νόμου αυτού.
Ετσι ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δράκος που προ μηνών ενεπλάκη στην υπόθεση για τις ασφαλιστικές του εισφορές απο την ΕΑΣ όπου προέρχετο- άραγε πως θα πάρει ένσημα απο την στιγμή που δεν εργάζεται στην υπηρεσία αυτή- οπότε μένει με την αποζημίωση του Νομάρχη, όπως και ο Δημαρχος Θουρίας αλλά και οι Αντινομάρχες που ελάμβαναν διπλό μισθό απο άλλες πηγές του Δημοσίου όπως κάποτε ορισμένοι επώνυμοι. Για τους Δημάρχους που έχουν καρέκλα στο Δημόσιο κόβεται ο διπλός μισθός όπως όσοι ήταν στην ΕΑΣ ή σε θέση Οργανισμού. Ευτυχώς που στη Τριφυλία οι περισσότεροι Δήμαρχοι έχουν ιδιωτικούς πόρους αφού 2 στους 4 είναι..φαρμοακοποιοί και δεν επιβαρύνουν το Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages