Ανησυχία για ύφεση στην αγορά λόγω κερδοσκοπίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Ανησυχία για ύφεση στην αγορά λόγω κερδοσκοπίας

15/3/2010
ΤΗΝ ανησυχία του ότι θα έρθει κύμα ανατιμήσεων από σήμερα στην αγορά η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, εκτιμούν οι εμπορικοί σύλλογοι της Δυτικής Μεσσηνίας την ώρα που οι καταναλωτές θα κληθούν να υποστούν ξανά το βάρος από τις αυξήσεις. Ουσιαστικά, ο μέσος οικογενειακός προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί έως 40 ευρώ το μήνα.
Η νέα φορολογία θα επηρεάζει από σήμερα μια σειρά από βασικά αγαθά και προϊόντα, με το βάρος να πέφτει -σε ό,τι αφορά τους καταναλωτές- στα είδη καθημερινής διατροφής και στη μετακίνηση. Η τιμή της βενζίνης θα αυξηθεί κατά 4 λεπτά του ευρώ το λίτρο και στην καλύτερη περίπτωση θα διατίθεται από σήμερα στα βενζινάδικα πάνω από 1,45 ευρώ το λίτρο.
Για παράδειγμα , στα είδη διατροφής, ένα λίτρο αναψυκτικού, που μέχρι σήμερα κόστιζε 1,40 ευρώ, τιμάται πλέον στα ράφια των σούπερ μάρκετ 1,60 ευρώ. Αντίστοιχα (σε άλλη κατηγορία αγαθών), για έναν φορητό υπολογιστή για τον οποίο μέχρι χθες θα πληρώναμε 1.000 ευρώ, από αύριο θα χρειαστεί να καταβάλουμε περί τα 1.100 ευρώ. Η ύφεση λόγω των εκπτώσεων δημιουργεί αρνητικά ρεκόρ στην αγοραστική κίνηση ενόψει μάλιστα του Πάσχα και θα επιβαρύνει σημαντικά τον Πληθωρισμό που θα εκτοξευθεί στις 2 μονάδες επιπλέον όπως εκτιμούν οι ειδικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages