Ψηφίστηκε κατα πλειοψηφία ο Προυπολογισμός με...'Κόκκινο' φλάς για τον Τεχνικό σύμβουλο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Ψηφίστηκε κατα πλειοψηφία ο Προυπολογισμός με...'Κόκκινο' φλάς για τον Τεχνικό σύμβουλο

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ μετά απο διαφωνίες για επιμέρους κωδικούς απο μέλη της αντιπολίτευσης ο Προυπολογισμός του Δήμου Κυπαρισσίας με 11 ψηφους της πλειοψηφίας και 6 κατά για επιμέρους κωδικούς και την αμοιβή του τεχνικού συμβούλου λαμβάνοντας υπόψη την πρόταση του κ. Γιαννόπουλου. Η διαφωνία υπήρχε πιο έντονη στο θέμα αμοιβής του Τεχινκού συμβούλου καθώς θεωρήθηκε ότι με τον ανάδοχο εμφανίζεται πρόσωπο που έχει απορριφθέι η εταιρεία του απο το Δ.Σ. κατά τον διαγωνισμό του Βιολογικού..
Στην πρωτολογία του του ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης επέμεινει στην ψήφιση του Προυπολογισμού από τη Δημαρχιακή επιτροπή με τις παρατηρήσεις που τέθηκαν εκφράζοντας την άποψη ότι «ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα με αυξημένα έσοδα από πέρσι» συμπληρώνοντας ότι «δεν πρόκειται να αυξηθούν τα Δημοτικά τέλη και οι εισφορές των δημοτών αφού τα τακτικά έσοδα του Δήμου είναι συγκεκριμένα και η μόνη διαφορά που προκύπτει είναι περιλαμβάνεται φέτος ένα μέρος των παρακρατηθέντων πόρων παλαιοτέρων ετών ύψους 160.000 ευρώ που θα αποδοθεί σε ισόποσες δόσεις». Υπενθύμισε ότι «υπάρχουν και τα χρηματοδοτικά προγράμματα τα οποία είναι εξασφαλισμένα από το 3ο πακέτο στήριξης για τον Βιολογικό, τα δίκτυα παραλίας και οικόπεδο κοντά στον βιολογικό με ύψος περίπου 6 εκ. ευρώ αλλά και τα χρήματα του Θησέα όπου υπολείπονται 1,4 εκ. Ευρώ που ακόμα δεν έχουν απορροφηθεί καθώς ο Δήμος προσπαθεί να συντάσσει έργα με βάση την λογική εισροής εσόδων».
Στη συνέχεια ακολούθησε η ενημέρωση στο Σώμα για τον βιολογικό που λειτουργεί ως γέφυρα στην Δ περίοδο με το ποσό των 4,3 εκ. ευρώ να εκταμιεύεται από την Διαχειριστική Αρχή του υπουργείου οικονομικών αφού ο Δήμος έχει διαχειριστική επάρκεια
Από την πλειοψηφία ο κ. Ζαχαρίας Κανελλόπουλος εξεφρασε την γνώμη ότι «συζητήθηκε ένας Προυπολογισμός πνοής και μεγάλων έργων σε μια κρίσιμη καμπή για την οικονομία της χώρας και την Κυπαρισσία όπου κατασκευάζονται ή δρομολογούντα μεγάλα έργα» για να υπογραμμίσει ότι «πρέπει να δώσουμε ώθηση στα διαμερίσματα γιατί τα χωριά χωρίς υποδομές δεν θα αντέξουν το βάρος του Καλλικράτη και θα μείνουν στην αφάνεια οπότε σωστά υπάρχει βαρύτητα στα Δ.Δ.».
Ο κ. Πετρόπουλος υπεραμύνθηκε των απόψεών του λέγοντας ότι «ξεκινά μια ένα εποχή η οποία μας βρίσκει απροετοίμαστους, όταν ξέρουμε ότι κάθε Δημοτική αρχή κρίνεται από το έργο της και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την ιστορική λειτουργία του θεσμού, ωστόσο εδώ κρίνουμε την πολιτική που αποπνέει η Δημοτική αρχή» θεωρώντας ότι «για την διαχείριση της πραγματικότητας υπάρχουν σωστές κατευθύνσεις αλλά ο Προυπολογισμός αποτελεί εργαλείο που επιτρέπει ευελιξία». Αξιολογώντας το γεογνός ότι η αντιπολίτευση μετέχει στην επιτροπή παραλαβής έργων αλλά διερωτήθηκε γιατί δεν συναποφασίζει για τα έργα που εκτελεί με απόφασή της η πλειοψηφία καυτηριάζοντας ότι ‘θέλουμε μοντέλο συμμετοχικότητας και ενόψει των μεγάλων αλλαγών που προωθούνται ευτυχώς που είναι και ο τελευταίος της πλειοψηφίας» για να καταλήξει ότι «η νέα Τ.Α. απαιτεί ιεράρχηση και αξιοκρατία στην διαχείριση των έργων, χωρίς στρεβλώσεις και ισόνομη διαχείριση και για αυτό δεν τον ψηφίζω όπως και τον κωδικό για την αμοιβή του τεχνικού συμβούλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages