Χάος και ανισότητες πάει να δημιουργήσει το σχέδιο 'Καλλικράτης' - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Χάος και ανισότητες πάει να δημιουργήσει το σχέδιο 'Καλλικράτης'

9/3/2010
Ίσως και προάγγελος των όσων προγραμματίζονται με τον Καλλικράτη μπορεί να θεωρηθεί το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε προς διαβούλευση και αφορά την διαχείριση των κοινοτικών πόρων και που δεν επιβεβαιώνει παρά τις υποσχέσεις την εμπλοκή και τον ενισχυτικό ρόλο της αυτοδιοίκησης με συνέπεια τα περί αρμοδιοτήτων και πόρων να πηγαίνουν περίπατο.Για το θέμα αυτό την ανησυχία του εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος .
Είναι γεγονός ότι οι ελεγκτές της Ε.Ε. δεν επιτρέπουν στην χώρα μας να επέμβει και να αξιοποιήσει τα κοινοτικά κονδύλια προς όφελος του Καλλικράτη καθώς δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο ακόμα για την μεταρρύθμιση και αρκετοί Δήμαρχοι ανησυχούν ότι οι πόροι θα είναι ελάχιστοι καθώς θα μεταφερθούν κονδύλια απο τον Θησέα ακόμα και απο άλλους εθνικούς πόρους. Με άλλα λόγια ο Καλλικράτης κινδυνεύει πριν ακόμα ψηφιστεί να απαξιωθεί και να καταλήξει ένα αχανές σύστημα που θα δημιουργήσει μεγάλες ανισότητες και χάσματα σε πολλές περιοχές της χώρας διαλύοντας την όποια έννοια της αυτοδιοίκησης στο απώτερο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages