Ομόφωνα στο Δ.Σ. η Διαδημοτική συνεργασία για φράγματα στον Αρκαδικό ποταμό - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Ομόφωνα στο Δ.Σ. η Διαδημοτική συνεργασία για φράγματα στον Αρκαδικό ποταμό

ΚΟΙΝΗ Διαδημοτική συνεργασία με την σύμπραξη των ΟΤΑ της ορεινής Τριφυλίας έδωσε στους ενδιαφερόμενους φορείς η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Κυπαρισσίας να ταχθεί υπέρ στο αίτημα του Ομίλου Τριπυλιωτών για την δημιουργία φράγματος στον Αρκαδικό ποταμό με μικρά έργα κατά μήκος του Νείλου της Τριφυλίας όπως τον έχουν ονομάσει οι φίλοι του Συλλόγου. Στην εισηγησή του ο Πρόεδρος της Τριπύλας κ. Θεόδωρος Τσαλαμανδρής ξεκαθάρισε ότι 'το αίτημα έχει ωριμάσει για το φράγμα του Αρκαδικού ποταμού απο το 1986 με πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν απο την σύμπραξη όμορων Δήμων για την υιοθέτηση των υδρεογεωλογικών, περιβαλλοντικών και άλλων μελετών που έπονται'.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Αδαμόπουλος αναλύοντας το σκεπτικό δημιουργίας του Συλόγου ανέφερε ότι ΄θέλουμε ενιαίο αυτοδιοικητικό μπλόκ ώστε να δημιουργηθούν μικρά φράγματα κατά μήκος του Αρκαδικού ποταμού πάνω απο το Κρίτσι επειδή το ποτάμι είναι πεντακάθαρο αποτελώντας την δεξαμενή της Τριφυλίας' για να προσθέσει ότι ' ο Ομιλός μας αριθμεί σήμερα 200 μέλη με επιστήμονες και φορείς που τεκμηριώνουν την αναγκαιότητα του έργου και ήδη η Κοινότητα Τριπύλης με το Δήμο Αετού έχουν λάβει ομόφωνες αποφάσεις για το εγχείρημα' αναλύοντας ότι αυτή την εποχή το αίτημα είναι επίκαιρο όσο ποτέ μιλώντας για πράσινη ανάπτυξη και ενεργειακή επάρκεια για να καταλήξει ότι 'ο Ομιλος σκοπεύει με δικά του έσοδα να δημιουργήσει 2 πάρκα κοντά στο Σελέικο ποτάμι ώστε ο χώρος να είναι επισκέψιμος και να προσφέρει τουριστική διέξοδο στη περιοχή'.
Ο Δήμαρχος κ. Σαμπαζιώτης υπογράμμισε ότι "εφόσον οι μελέτες αποδείξουν την χρησιμότητα του έργου με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που ήδη είναι επαρκή και θετικά μπορούμε να καταλάβουμε την αναγκαιότητα του έργου για την Τριφυλία αφού λόγω του δυναμικού του ύψους που παρουσιάζει το ποτάμι αποδεικνύει ότι είναι κατάλληλο για εμπλουτισμό των υδάτων και την άρδευση καλλιεργειών αφού ακόμα και το καλοκαίρι τα στοιχεία δείχνουν ότι το ποτάμι είναι ενεργό απο νερά ακόμα και σε περίοδο ανομβρίας' για να υπογραμμίσει ότι 'πρέπει να διεκδικήσουμε την αναγκαιότητα του έργου απο το ΕΣΠΑ και να προχωρήσει η διαδημοτική συνεργασία των όμορων Δήμων με τεκμηριωμένο φάκελλο και για αυτο τον λόγο η απόφαση του Δ.Σ. οφείλει να είναι ομόφωνη προς αυτή την κατεύθυνση".
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Πετρόπουλος τάχθηκε υπέρ καυτηριάζοντας ότι 'οι Κυβερνήσεις χρόνια τώρα απο τα προεκλογικά μπαλκόνια μια ζωή μιλούσαν για το φράγμα και το λάδι και τώρα μετά απο χρόνια διαφαίνεται ότι η προσπάθεια αποδίδει και χωρίς την υποστήριξη του μητροπολιτικού μας Δήμου το αίτημα δεν πρόκειται να προχωρήσει και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι μια ομόφωνη απόφαση υπέρ του αιτήματος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages