Οι θεμελιώδεις Αρχές προώθησης του Τουριστικού προιόντος τέθηκαν στην Ημερίδα της Κυπαρισσίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Οι θεμελιώδεις Αρχές προώθησης του Τουριστικού προιόντος τέθηκαν στην Ημερίδα της Κυπαρισσίας

ΜΕ το τρίπτυχο Υπηρεσίες επιπέδου, Σύμφωνο ποιότητας και Συλλογική ευθύνη για την προώθηση του τουριστικού προιόντος της Δυτικής Μεσσηνίας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Ημερίδα για τον Τουρισμό που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ, στην Κυπαρισσία. Η καταγραφή των προβλημάτων που αφορούν την προώθηση τουριστικών πόλων έλξης μέσα απο συγκεκριμένες διαδικασίες αποτέλεσε δείγμα προβληματισμού και αισιοδοξίας, ενώ εκφράστηκαν και πολλές αλήθειες για το ξεπερασμένο τουριστικό μοντέλο που προωθούμε στην χώρα μας.!
Στην προσφώνησή της η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Τριφυλίας κ. Γεωργία Χριστοδούλου έδωσε έμφαση στην καλλιέργεια τουριστικής συνείδησης, ενώ η Πρόεδρος της ΝΕΠΤ κ. Αντωνία Μπούζα τόνισε ότι "έχουμε στρατηγική για την αειφορία αναδεικνύοντας το ανθρωπογενές περιβάλλον με την συμμετοχή του ντόπιου δυναμικού" για να προσθέσει ότι "η Μεσσηνία είμαστε εμείς, αποτελεί στοχευμένη βάση της τουριστικής συνείδησης απο την στιγμή που ο τουρισμός για εμάς είναι παράδοση και λόγω της Παγκόσμιας ημέρας Ποιίησης ερχόμαστε κοντά στη φύση με τον Εθελοντισμό να είναι το πάν" καταλήγοντας ότι πέρα απο φορείς και αρχές χρειάζεται η ενίσχυση της Πολιτείας.
Ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Σαμπαζιώτης υπενθύμισε ότι "η ημερίδα έρχεται να φέρει νέα πνοή μέσα στην Άνοιξη, να φέρουμε σύχρονες κατευθύνσεις και έχουμε την θέληση να αποδώσουμε την πνοή που απαιτεί ο τόπος" για να επιβεβαιώσει οτι η βαρία βιομηχανία της Ελλάδας είναι ο Τουρισμός.

"Να μη μένουμε μόνο στα λόγια. Ήταν μια καλή αρχή για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, όλοι και να συστρατευθούμε για την τουριστική ανάπτυξη της δυτικής Μεσσηνίας", είπε ο κ. Αχιλλέας κ. Κωνσταντακόπουλος για το μέλλον του τουρισμού στον τόπο μας.
Την Ημερίδα εκκίνησε με σύντομο χαιρετισμό αφιερωμένη στη Παγκόσμια ημέρα Ποιίησης η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας Γεωργία Χριστοδούλου και η Πρόεδρος της Ν.Ε.Τ.Π. Αντωνία Μπούζα.
Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό, ο δήμαρχος Κυπαρισσίας, οι Βουλευτές Δημήτρης Κουσελάς και Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Νομάρχης Δημήτρης Δράκος αναφερόμενοι στο ποιοτικό άλμα που απαιτείται απο την πλευρά της αυτοδιοίκησης.
Ακολούθησαν οι εισηγήσεις που ανέλυσαν οι υψηλοί προσκεκλημένοι των τοπικών αρχών:
-Νικόλας Κανελλόπουλος, πρόεδρος ΕΟΤ, «Ο τουρισμός και η συμβολή του στην περιφερειακή ανάπτυξη» (σημειώνουμε πως ο κ. Κανελλόπουλος κατάγεται από την Κυπαρισσία και δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του για την παρουσία του στον τόπο καταγωγής του). Ο συμπατριώτης μας πέρα απο την νοσταλγία για τον τόπο μας εξήγησε ότι για τον ίδιο η Κυπαρισσία είναι η ζωή του και η προσωπική του αναφορά συμπληρώνοντας ότι 'η οικονομική ύφεση έχει αντικτυπο στον πολίτη και ο τουρισμός μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ασφαλιστική δικλείδα για την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας αλλά και στο εξωτερικό' θεωρώντας ότι η κοινή συστράτευση αποτελεί εθνικό στόχο.
-Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, διευθύνων σύμβουλος ΤΕΜΕS Α.Ε., «Έχουμε όλοι μερίδιο, αλλά και ευθύνη για την επιτυχία» ο οποίος συμπλήρωσε ότι "ποιότητα είναι η σχέση προσδοκίας και αποτελέσματος άρα η υψηλή ποιότητα αποτελεί μονόδρομο για την Ελλάδα και όλοι μας πρέπει να έχουμε στόχους καθώς ο τουρισμός αποτελεί ολιστική εμπειρία ως προιόν με διαφήμιση και προβολή".
-Πέτρος Θέμελης, καθηγητής Αρχαιολογίας, «Πολιτισμός και ανάπτυξη» ο οποίος υποστήριξε ότι Πολιτισμός και ανάπτυξη είναι αλληλένδετα αφού η πολιτιστική μας κληρονομιά διαθέτει μια αλληλουχία αρχαιολογικών ευρημάτων χωρίς να διακόπτει τον πολιτιστικό μας Ιστό.
-Πέτρος Κωστόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Imako Media SA, «Ποιοτικός τουρισμός: Η Ελλάδα μέσα στο διεθνές περιβάλλον»
-Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, επιχειρηματίας, α’ αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, πρόεδρος Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας, «Η ποιότητα και η επίδρασή της στο μέλλον της τοπικής οικονομίας».
Μετά τις εισηγήσεις διεξήχθη διάλογος με ερωτήσεις και τοποθετήσεις. Παραλληλα να αναφερθεί ότι στον προαύλιο χώρο υπήρχαν περίπτερα των Δήμων της Τριφυλίας με ενημερωτικό υλικό και τοπικά προϊόντα Συλλόγων. Την ημερίδα διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής (Ν.Ε.Τ.Π.) με τη συμμετοχή του Δήμου Κυπαρισσίας και της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages