Ημερίδα για το Μεσσηνιακό ελαιόλαδο στην Κυπαρισσία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Ημερίδα για το Μεσσηνιακό ελαιόλαδο στην Κυπαρισσία

Πραγματοποιείται σήμερα στην Κυπαρισσία η ημερίδα με θέμα “Η ανάδειξη της ποιότητας του μεσσηνιακού ελαιολάδου και της ελιάς Καλαμών είναι το κλειδί για την κατάκτηση των διεθνών αγορών”, που οργανώνει η ΕΑΣ Μεσσηνίας που διεξάγεται στο παραλιακό μας ξενοδοχείο “Κανελλάκης” και θα ξεκινήσει στις 7 το βράδυ. Η ημερίδα διεξάγεται στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος του Καν. 867/2008 που επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Συντονίστρια της εκδήλωσης θα είναι η Ελένη Τζαβάρα, προϊσταμένη του Τμήματος Ελαίας, στη Διεύθυνση ΠΑΠ Δενδροκηπευτικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Παρουσίαση των σκοπών και στόχων της ΕΑΣ Μεσσηνίας,από τον πρόεδρό της Βασίλη Κοζομπόλη. Χαιρετισμούς επίσημων προσκεκλημένων.
Εισηγήσεις: «
Η ανάδειξη της ποιότητας του μεσσηνιακού ελαιολάδου και της ελιάς Καλαμών είναι το κλειδί των αγορών;», από το γενικό διευθυντή της Ενωσης Δημήτρη Ραπτέα. «Η υλοποίηση των στρατηγικών στόχων της ΕΑΣ που εξυπηρετούνται με την υλοποίηση των δράσεων του προγράμματος εργασίας της», από το διευθυντή πρωτογενούς παραγωγής ΕΑΣ και υπεύθυνο προγράμματος Κώστα Λύρη. «Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του πρώτου έτους υλοποίησης του προγράμματος εργασίας της ΟΕΦ-ΕΑΣ Μεσσηνίας», από το Γρηγόρη Πανονίδη, διαχειριστή του προγράμματος εργασίας και διευθύνοντα εταίρο της εταιρείας Utilis. «Η ιχνηλασιμότητα σαν νέο εργαλείο μάρκετινγκ», από τους Στέλιο Δρυ, διευθύνοντα σύμβουλο και Μιχάλη Μανούσο, αναπλ. γεν. διευθυντή της Foodstandard. «Υπολογισμός ανθρακικού αποτυπώματος (carbon footprint) μεσσηνιακού ελαιολάδου και δράσεις αντιστάθμισης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages