Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο Προυπολογισμός στα Φιλιατρά - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο Προυπολογισμός στα Φιλιατρά

Κατά πλειοψηφία κατοχυρώθηκε απο το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών που συνεδρίασε τη Δευτερα ψηφίζοντας τελικά τον οικονομικό προϋπολογισμό του δήμου για το 2010, ο οποίος αγίζει τα 9,2 εκ. ευρώ. Οπροϋπολογισμός όπως εξήγησε ο δήμαρχος Αλκης Ξύγκας έρχεται σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, που τα έσοδα είναι σχεδόν μέτρια απο ότι στο παρελθόν. Η πρόταση της αντιπολίτευσης, μείζων και ελάσσων, ήταν ο Προυπολογισμός είναι απλώς διαχειριστικός και απουσιάει το όραμα.
Στην εισήγησή του ο δήμαρχος ζητώντας από το Δημοτικό Συμβούλιο την υπερψήφιση
του προϋπολογισμού εξήγησε ότι "Από την πλευρά μας, είπε, προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο και να διαχειριστούμε τα έσοδα με τον καλύτερο τρόπο" . Επισήμανε ότι οι εισροές στο δήμο γίνονται όλο και πιο δύσκολες ενώ πέρυσι, αλλά, ο προϋπολογισμός εφαρμόστηκε σε ποσοστό 85%. Επέμεινε επίσης στην φράση ότι "Δεν χρωστάμε τίποτα είπε, πέρα από την αποπληρωμή του δανείου που είχε πάρει η προηγούμενη δημοτική αρχή, την στιγμή που άλλοι δήμοι βλέπουμε να δυσκολεύονται λόγω των πολλών δανείων που έχουν πάρει." ενώ για το 2010 υπενθύμισε "ότι δεν έχει υπάρξει κανένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τους δήμους και ο “Θησέας“ έχει παγώσει ενώ εκκρεμούν η κατασκευή του κόμπακτ βιολογικού καθαρισμού στους Χριστιάνους και ασφαλτοστρώσεις οδών."
Από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας ο επικεφαλής Δημήτρης Σωτηρόπουλος σημείωσε ότι είναι ένας ακόμη προϋπολογισμός όπως ο προηγούμενος και ο πιο προηγούμενος. Είναι ξερός, είπε χαρακτηριστικά, χωρίς ίχνος αναπτυξιακής προοπτικής - υπάρχουν μόνο τα έσοδα που μας δίνει η Πολιτεία και τίποτα άλλο θεωρώντας ότι είναι εντελώς αποστεωμένος, έχει μόνο τις πληρωμές των αιρετών και των εργαζομένων και σε καμία περίπτωση δεν μπο-
ρεί να θεωρηθεί αναπτυξιακό εργαλείο. Γι‘ αυτό κατέληξε ότι δεν θα τον ψηφίσουν.
Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Θεόδωρος Σαπέρας συμπλήρωσε ότι ο δανεισμός δεν είναι κακό πράγμα, μπορεί να βοηθήσει αναπτυξιακά. . Ο προϋπολογισμός, ανέφερε, είναι ένα εργαλείο ανάπτυξης - “όμως με αυτόν που μας φέρνετε εδώ για ψήφιση δεν ξέρω πού πάτε το σκάφος, και ελπίζω όχι στα βράχια“.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages